Μητσοτάκης: Δεδομένη η εθνική γραμμή - Γεννηματά: Επιμένω σε Συμβούλιο Αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επισκέφθηκε τις ΗΠΑ χωρίς να έχει διαμορφωθεί μια ενιαία εθνική γραμμή για να δείξει η χώρα ενωμένη και με αποφασιστικότητα έναντι της Τουρκίας.

«Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή. Δεν ήθελες... Καλή η ενημέρωση των αρχηγών, αλλά επιμένω σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για εθνική γραμμή» τόνισε η κ. Γεννηματά. «Νομίζω ότι η εθνική γραμμή είναι ούτως ή άλλως δεδομένη, και δε θα έχουμε ουσιαστικές αποκλίσεις, θα το διαπιστώσεις» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή...» ανταπάντησε η Φώφη Γεννηματά. 

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να ενημερώσει την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τα ελληνοτουρκικά αλλά και για την κατάθεση του εκλογικού νόμου.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που σε λίγο θα κάνει δηλώσεις. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας δήλωσε προβληματισμένος από τις εξελίξεις. 

To υπόλοιπο πρόγραμμα αναλυτικά 

Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Πηγή: skai.gr