Άδειασμα Πολάκη από Koύλογλου και Φίλη: "Δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ"

Άδειασμα στον Παύλο Πολάκη από τον Νίκο Φίλη για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. "Δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας, ενώ κάλεσε τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να επανορθώσει. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι εκπροσωπεί τα αισθήματα όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης: «Θα αναφερθώ σε ένα θέμα με το οποίο νομίζω ότι εκφράζω διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις απόψεις των συναδέλφων, είναι μια προσωπική μου πρωτοβουλία. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με τις απόψεις του συναδέλφου, του κ. Πολάκη. Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του».

Και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, άδειασε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το απαράδεκτο σχόλιό του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και ΑΜΕΑ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος» σχολίασε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. «Τα ΑΜΕΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, σε σύγκριση με χώρες όπως το Βέλγιο, είναι η μέρα με τη νύχτα» τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου, καλώντας ευρύτερα όλο το πολιτικό προσωπικό να μεταφέρει τη συζήτηση στην ουσία, δηλαδή στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη.

Είχε προηγηθεί και δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα που χαρακτήρισε τη δήλωση ατυχή, σημειώνοντας ότι ο κ. Πολάκης πρέπει να την πάρει πίσω.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά