Κλείσιμο

Α. Ρουπακιώτης: Θετική η αποτίμηση της δίκης

Για την κύρια δίκη
«Το σχόλιό μου είναι ιδιαίτερα θετικό για την απόφαση, θα έλεγα, όμως, ότι είναι ιδιαίτερα θετική η αποτίμηση μου για την όλη διαδικασία της κύριας δίκης. Η αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας, η αξιοπιστία και το κύρος του δικαιοδοτικού μας συστήματος αναδεικνύεται, όταν δεν λαμβάνει υπόψη το τι θέλει ο κόσμος...γιατί είναι οργανωμένη η δικαστική εξουσία σε κανόνες δικαίου. Δεν δικάζει ποτέ με αυτό που ακούγεται».
Για την προδικασία
«Το σημερινό δικαστήριο κινήθηκε, ωστόσο, σε μια προδικασία η οποία λίγο πολύ τα κατάφερε καλά, λίγο πολύ όμως. Γιατί έχει μια αδυναμία και μια εκτροπή».
«Η εκτροπή είναι η πέραν πάσης συνταγματικής ή αν θέλετε και γενικότερα νόμιμης πρόβλεψης ως προς την κράτηση του Σάββα Ξηρού. Δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, δεν προβλέπεται από την δικονομία, δεν νομίζω να επηρέασε τελικώς τα όσα επακολούθησαν, εγώ όμως την καταγράφω».
«Και το δεύτερο, πιστεύω ότι το βούλευμα ήταν σφιχτό, δηλαδή ήταν ανελαστικό και ήταν και βιαστικό, γιατί ίσως πιέζονταν από το να μην παρέλθει το 18μηνο, ίσως γιατί το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τότε πίεζε. Απόδειξη; Απόδειξη ότι αυτή η κράτηση για δέκα τόσους μήνες, δεκαπέντε, δεκαέξι μήνες της Σωτηροπούλου ή και του Ψαραδέλλη, και μάλιστα όταν έγιναν και αυτοί οι δυο παρανάλωμα κάποιων τηλεοπτικών μέσων μαζικής επικοινωνίας,... ε δεν είναι προς όφελος, αυτού που λέμε, νομικό πολιτισμό».
Για την αθώωση Σωτηροπούλου
«Έχω την γνώμη ότι η απαλλαγή της Σωτηροπούλου είναι από τα βασικά σημεία που κάνουν την διαφορά στην απόφαση, δίνουν ποιότητα στην απόφαση διότι αποδεικνύουν ότι οι δικαστές δεν είχαν προκατάληψη στο ότι αν και για μακρό χρονικό διάστημα συμβίωσε με αυτούς που κρίθηκαν ως κύριοι πρωταγωνιστές, δηλαδή τον Σάββα Ξηρό και τον Κουφοντίνα, δεν αναδείχτηκαν στοιχεία τα οποία να ιδρύουν την δική της ενοχή για αυτό και την απάλλαξαν. Εδώ είναι ακριβώς και το μεγαλείο αυτής της χωρίς προκατάληψη δικαιοδοτικής κρίσης».
Ερωτηθείς αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα στις πράξεις των μελών της 17Ν

«Θα ήταν κανείς αρνητής της πραγματικότητας αν δεν αναγνώριζε ότι υπήρχαν πολιτικά κίνητρα στις εγκληματικές τους πράξεις. Αν θεωρούνταν τα αδικήματα, όμως, πολιτικά και όχι όπως κρίθηκαν από το δικαστήριο θα ετίθετο ζήτημα αναρμοδιότητας αυτού του δικαστηρίου».
Πηγή: skai.gr