΄Όχι ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Τσιτουρίδη

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την τροπολογία Τσιτουρίδη που αφορά τον τρόπο διορισμού διοικητών των ταμείων, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος με θέμα τις ΔΕΚΟ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για την υπόθεση των ομολόγων, τονίζοντας ότι αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, προσπαθεί να συγκαλύψει το θέμα, κάτι που - όπως είπε-, δε θα πετύχει.

"Ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του γιατί οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας παράλληλα λόγο για καθοδική πορεία των ΔΕΚΟ και τις οποίες χαρακτήρισε "φέουδα του κράτους".

Στο μεταξύ, ένα ακόμα ταμείο που έχει επενδύσει σε δομημένο ομόλογο ισχυρίζονται ότι αποκάλυψαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Πρόκειται για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο σύμφωνα με τους βουλευτές, έχει διάρκεια 15 ετών και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει χάσει περίπου 15% της αξία του, είχε ανάδοχους την Άλφα Μπανκ και τη Μόργκαν Στάνλεϊ, ενώ πουλήθηκε στο ταμείο από την Άλφα Μπανκ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, πρόεδρος του ταμείου – που υφίσταται ζημιές αποτίμησης 1,5 εκ. ευρώ-, είναι πρώην πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, κάτι που –όπως λένε-, αποδεικνύει ότι καταρρίπτεται η θεωρία του κ. Αλογοσκούφη περί ανίδεων διοικήσεων.
Πηγή: skai.gr