Τυφλός στη Θήβα, σακάτης στο Τσεσμέ

Γύρω από τον γυμνό και τραχύ βράχο, πετούσαν πτηνά επάνω από τα κεφάλια τους. Ο Γυπαετός ο Βαρβάτος, ο Όρνεος ο Φούλβης, ο Χρυσαετός ο Ακύλας, ο Σπιζαετός ο Φασιάτος, ο Πετρίτης ο Πελεγκρίνος και ο Μαυροπετρίτης ο Ελεονώρος. Πετώντας κυκλοθυμικά πρόσεξαν την συζήτηση των δύο ανδρών, του τυφλού Βασιλιά και του σακάτη Πρίγκιπα, θαύμαζε ενδιαφέρουσα και έτσι μετοίκησαν εκεί στον βράχο Blarney, με σκοπό την αμέριστη συμμετοχή τους. Ύστερα από μια κηλιδωμένη ψηφοφορία ορίστηκαν οι εύθυμοι- καλαμοπόδαροι αντιπρόσωποι στον διάλογο που θα έμενε στην παγκόσμια ιστορία, ως «Το Χαλιφάτο Του Μυστρά Του Σάο Ρόκε Ντο Πίκο, Επί Ραδονίου Της Ισλανδικής γλώσσας Υπό Της 6ης Του Αυγούστου Το Έτος 1825, Οπότε Η Βολιβία Κέρδισε Την Ανεξαρτησία Της Από Το Περού, Παλαιοντολογικών Αναφορών, Εκεί Δα Στον Βράχο Blarney» Τα αποτελέσματα της φρενήρους ψηφοφορίας ανέδειξαν τους εξής αντιπροσώπους:

 I) Πρόεδρος Της Αλήστου Μνήμης Κομητείας El Pablito Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso López Εκεί Δα Στον Βράχο Blarney εξελέγη με 4622 ψήφους ο Ορνέος ο Φούλβης.

 II) Πάρεδρος Του Εγκυκλοπαιδικού Και Εκπαιδευτικού Συλλόγου Των Αυταρχικών Ακροβατών, Των Σχιζοφρενών Αρλεκίνων, Των Ιλουστρασιόν Πόρνων, Των Συμφιλιωμένων Επαιτών Και Των Μουχλολεκιαρισμένων Καλλιτεχνών, Που Οχλοβοών Απαγόμενοι Το Σύνταγμα Ευσύνοπτον Εις Τας Τέσσερας Μαθηματικάς Επιστήμας εξελέγη με 4620 ψήφους η Σιμόν.

 III) Αντιπρόεδρος Της Πρώτης Δυναστείας Της Ουρ, Έχοντας Ως Αυτοσκοπό Την Δια Βίου Μελέτη Της Μεσανιπαδάς, Κρεμασμένοι, Με Το Κεφάλι Ανάποδα Και Τα Πόδια Πίσω Από Τα Αυτιά, Στα Δέντρα Του Αρχέγονου Δάσους Στο La Marmotta εξελέγη με 3777 ψήφους ο Σπιζαετός ο Φασιάτος.

 IV) Αντιπάρεδρος Της Σιωνιστικής Πιρόγας, Μέσω Της Αρχαϊκής Μεθόδου Άντλησης Ιλύος Με Τζιφάρι, Ανομολεξομολογητήριο Κατά Φύσιν Ζην, Κατά Αρετήν Ζην εξελέγη με 3318 ψήφους ο Μαυροπετρίτης ο Ελεωνόρος.

 V) Γενικός Και Αγέννητός Γραμματέας Της Ζώνης Του Kuiper, Επιχειρώντας Τον Περίπολου Με Το Ανεξομολόγητο Πλοίο, Συντάσσοντας Τον Δημόσιο Προϋπολογισμό Στις Φάσεις Της Κατάρτισης, Της Έγκρισης, Της Εκτέλεσης Και Του Ελέγχου εξελέγη με 3000 ψήφους ο Γυπαετός ο Βαρβάτος.

VI) Ειδικός Γραμματέας Των Απανταχού Ununoctium Που Ασπάζονται Τον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό Ευθύς Εξαρχής Από Την Ιουλιο-Κλαυδιανή Δυναστεία Του Λουδοβίκου Λιπαρίνι εξελέγη με 2200 ψήφους ο Χρυσαετός ο Ακύλας.   

 VII) Συφιλιδικός Γραμματέας Της Πινακίδας Του Δυσήλιού Της Αγίας Αγιαστούρας Το Ανάγνωσμα, Φαυλεπίφαυλοι Κόλακες Της Δυναστείας Των Μεροβίνγκιων Του Γενάρχη Κλοντιόνε εξελέγη με 1000 ψήφους η Ναντέζντα Κρούπσκαγια.

 VIII) Ταμίας Ο Παρίας Εξέχων Υποκινούμενο Μέλος Του Νατουραλισμού Κρίνοντες Επί Σπονδή Υπέρ Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αλεξάνδρειας Υπό Τον Πατριάρχη Ιερόθεο Τον Β’ εξελέγη με μόλις 18 ψήφους ο Πετρίτης ο Πελεγκρίνης.

 Έτσι ορίστηκαν- μετά βδελυγμίας- οι αντιπρόσωποι που θα λάβουν ενεργή συμμετοχή στον Μεγάλο Διάλογο που θα μείνει στην ιστορία ως «Το Χαλιφάτο Του Μυστρά Του Σάο Ρόκε Ντο Πίκο, Επί Ραδονίου Της Ισλανδικής γλώσσας Υπό Της 6ης Του Αυγούστου Το Έτος 1825, Οπότε Η Βολιβία Κέρδισε Την Ανεξαρτησία Της Από Το Περού, Παλαιοντολογικών Αναφορών, Εκεί Δα Στον Βράχο Blarney». Οι θέσεις ήταν αριθμημένες, την ίδια στιγμή που ο τυφλός της Θήβας εξέταζε το ενδεχόμενο να προσβάλλει την διαδικασία ως παράνομη και καταχρηστική, αλλά ύστερα από κεκτημένη και τεχνογνωστική σκέψη απέρριψε την πρόθεση του. Έτσι, όλα ήταν, υπέρ του δέοντος, έτοιμα για να ξεκινήσει ο Μεγάλος Διάλογος, που θα περιλάμβανε, σύμφωνα με το χειροποίητο Καταστατικό, θέσεις και απόψεις από όλες της φιλοσοφικές θεωρίες, τα θρησκευτικά ζητήματα και την αέναη κλωθογυρισμένη υποδαυλιζόμενη σχέση μεταξύ των δύο φύλων και φυλών, έπειτα από εισήγηση του σακάτη του Τσεσμέ. Σύμφωνα με τα πρακτικά- που επιφορτίστηκαν να σημειώσουν τα στελέχη ενός μικρομεσαίου τηλεοπτικού διαύλου με την ονομασία «Ξυσταστοπέλαγος»- ο Μεγάλος Διάλογος έλαβε χώρα την 13η Ιανουαρίου μετά Βαΐων και Κλάδων, στον απόκρημνο βράχο Blarney, επί της οδού των μεταϊμπρεσιονιστών του σοσιαλιστικού φεμινισμού και ειπώθηκαν- σύμφωνα με τα πρακτικά- τα εξής:

Πρόεδρος Της Αλήστου Μνήμης Κομητείας El Pablito Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso López Εκεί Δα Στον Βράχο Blarney Ορνέος ο Φούλβης: «Υποταχθείτε ανόμοιοι βραχνοβαλαντωμένοι κυβιστές, εδώ στην επέκταση του νησιού Νόρφολκ, όπου ο Μέγας Διάλογος περί των σκοπευτικών ικανοτήτων της βιομάζας. Ας αφουγκραστούμε την δεισιδαιμονία της Δυσδαιμόνας του αριθμού π μετά διαφόρων απτόντων ευρεσιτεχνιών στον αστερισμό του Αετού. Ορθολογισμός, Μοντερνισμός. Φιλοσοφική στοιχεί ώση μιας μελλοντικής πολιτικής και κοινωνικής επανάστασης. Ευθύτατη ρήξη με την μετριοπάθεια. Πνευματική ανέαη κτικότητα. Το άπειρο, η μάχη των εναντίων και η έναρξη της αμφισβήτησης, της μεσότητας και της ενδελέχειας. Το Εν σημαίνουσα ειρωνεία. Κείμεθα ελεύθεροι; Αν κείμεθα κυρίαρχοι απέναντι στους εχθρ=ούς μας, αλλά όχι απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, τότε δεν κείμεθα ελεύθεροι. Μα τι βλέπω; Βλέπω τον Αχιλλέα να υπόσχεται να παρακωλύσει τη θυσία, αλλά ο στρατός σε στασίαση απαιτεί την εκτέλεση της θυσίας. Κυριεύουμε το άτομο με τον κβαντικό εναγκαλισμό από επαλληλία καταστάσεων.