Τεράστιο πρόβλημα στον λιμένα των Πάλων Νισύρου!

Σε μεγάλο πρόβλημα έχει εξελιχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εκβάθυνση της εισόδου του λιμανιού σκαφών αναψυχής στους Πάλους Νισύρου. Τις τελευταίες μέρες το ένα σκάφος φεύγει μετά το άλλο καθώς κολλάνε στην άμμο μπαίνοντας στο λιμάνι. Αλλά και πάλι, τα σκάφη που καταφέρνουν να εισέλθουν στον όμορφο λιμένα αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα. Τα περισσότερα pillar τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας και νερού είναι εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα οι ελλιμενιζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα τροφοδοσίας. Δυστυχώς σήμερα το μόνο που μπορεί να προσφέρει το γραφικό λιμάνι των Πάλων είναι ήρεμα νερά για όποιον καταφέρει να εισέλθει.

Οι ευθύνες
Στο σημείο αυτό οι ευθύνες βαραίνουν τόσο την δημοτική αρχή όσο και και το λιμενικό ταμείο. Από την μία τον Μάρτιο η δημοτική αρχή έδωσε υπόσχεση πως με την έναρξη της τουριστικής σεζόν όλα θα είναι έτοιμα όσον αφορά την εκβάθυνση της εισόδου, τα pillar καθώς και δωρεάν ίντερνετ και από την άλλη το λιμενικό ταμείο, το οποίο με την σειρά του δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια αυτά τα χρόνια.

Η τοπική κοινωνία
Οι ντόπιοι επιχειρηματίες, δεδομένης της COVID-19 εποχής βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μέσα σε δύσκολους καιρούς βλέπουν τους εν δυνάμει πελάτες τους να φεύγουν μετά τις συνθήκες που αντικρίζουν τόσο στην είσοδο, όσο και εντός του λιμανιού. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των επιχειρηματιών πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ο οποίος με δικιά του πρωτοβουλία και προκειμένου αποφευχθούν και άλλα κολλήματα σκαφών, τοποθέτησε τις σημαδούρες στο «σωστό» σημείο προκειμένου τα ιστιοπλοϊκά να καταλαβαίνουν την πορεία που πρέπει να πάρουν ώστε να καταφέρνουν να εισέλθουν στον λιμένα!

Ο ντόπιος πληθυσμός είναι φανερά ενοχλημένος από την όλη κατάσταση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τα κότερα που προσπαθούν να εισέλθουν στο λιμάνι, μόνο ένα στα τέσσερα εν τέλει τα καταφέρνει.Η φετινή σεζόν είναι ζωτικής σημασίας για όλο τον κόσμο που ασχολείται με τον τουρισμό. Το ίδιο ισχύει και για τον πληθυσμό των Πάλων, ο οποίος αναμένει πια άμεση λύση και κυρίως έργα και άμεσα ώστε να σωθεί η φετινή σεζόν όσο γίνεται.

 

Πηγή: tilosnews.eu