Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 26 νεκροί μετά την σύγκρουση πλοίων σε ποτάμι

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 5 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από την σύγκρουση δύο πλοίων σε ποτάμι στο κεντρικό Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η σύγκρουση προκλήθηκε στον ποταμό Πάντμα, κοντά στην πόλη Σιμπσάρ, ανάμεσα σε ταχύπλοο που είχε αποπλεύσει από την πόλη Μάουα και μετέφερε περίπου 30 επιβάτες και φορτηγίδα με φορτίο άμμου.

"Όλα τα θύματα χτύπησαν στο κεφάλι. Μέχρι στιγμής έχουμε περισυλλέξει 26 πτώματα, μεταξύ αυτών βρίσκεται μια γυναίκα. Επίσης έχουμε διασώσει 5 ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 3 παιδιά", δήλωσε στο AFP ο επιθεωρητής της αστυνομίας Αμίρ Χοσάιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλώρη του επιβατηγού πλοίου καταστράφηκε τελείως κατά την σύγκρουση, προτού αυτό βυθιστεί αμέσως στο ποτάμι.

"Η αστυνομία, η πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία του στρατού βρίσκονται εκεί και διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης", πρόσθεσε. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έσπευσε άμεσα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Αμντούρ Ραχμάν, αυτόπτη μάρτυρα του δυστυχήματος, τα πλοία αμέσως μετά την σύγκρουση ανατράπηκαν.

"Σπεύσαμε στην περιοχή, όπου βρήκαμε το ταχύπλοο να έχει κοπεί στα δύο. Εκατοντάδες χωρικοί άρχισαν αμέσως να βοηθούν στην διάσωση προτού έρθουν και ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους η αστυνομία και η πυροσβεστική", πρόσθεσε.

Οι αρχές της Σιμπσάρ ανακοίνωσαν ότι μπορεί να υπάρχουν έως και πέντε αγνοούμενοι.

Σύμφωνα τον επικεφαλής τους, ο οδηγός του ταχύπλοου δείχνει να είναι ο βασικός υπεύθυνος, καθώς το σκάφος του έπεσε πάνω στην φορτηγίδα, η οποία εκείνη την ώρα δεν κινείτο και ήταν αγκυροβολημένη στην Σιμπσάρ.

"Δόθηκε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας", σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ