Μιχάλης Λάμπρου σε ΣΚΑΪ 100,3: Προτεραιότητα σε ναυτικούς για εμβολιασμό (audio)

Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ναυτικούς να εμβολιαστούν, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας, Μιχάλης Λάμπρου.

Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο και απασχολεί 1200 εργαζομένους και είναι ζήτημα αν έχουν εμβολιαστεί οι 50. 

Εξήγησε ότι οι Έλληνες ναυτικοί δεν είναι πάνω από 15.000, εκ των οποίων οι  5000 είναι άνεργοι, οι 4500 στα ποντοπόρα πλοία και άλλοι 5000-5500 εργάζονται στα κρουαζιερόπλοια. Όπως δήλωσε, πρόκειται για μηδαμινό αριθμό

Ο κ Λάμπρου σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στα πλοία έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες, σημειώνοντας ότι δεν συμφέρει κανέναν να υπάρξει ζήτημα κορωνοϊου σε κάποιο πλοίο. 

Έκανε επίσης γνωστό ότι είναι σε επαφή με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ενώ έστειλε επιστολή και στον υπουργό Υγείας κ Κικίλια, στην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα Θεοδωρίδου και θα στείλει και στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ Θεμιστοκλέους.

Πηγή: skai.gr