Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία ως κορυφαία αγορά εξαγωγών στη Βρετανία 

Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία για να γίνει η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται ανάλογα στατιστικά. 

Τα εμπορεύματα που εισήχθησαν από την Κίνα στη Βρετανία αυξήθηκαν 66% από τις αρχές του 2018 σε 16,9 δισεκατομμύρια λίρες (19,53 δισεκατομμύρια ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS). 

Την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 1/4 σε 12,5 δισεκατομμύρια λίρες (14,44 δισεκ. ευρώ). Η αλλαγή οφείλεται στο γεγονός ότι το εμπόριο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση επλήγη λόγω του Brexit, ενώ η πανδημία ενίσχυσε τη ζήτηση για κινεζικά προϊόντα.  

H ONS αναφέρει ότι οι γερμανικές εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν από τον Απρίλιο του 2019, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τις λεπτομέρειες της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας αισθάνθηκε επίσης τον αντίκτυπο της πανδημία,  καθώς επλήγησαν τόσο η παραγωγή οχημάτων όσο και οι παγκόσμιες εξαγωγές.
 

Πηγή: skai.gr