Eπίσκεψη του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στην Κύπρο

Κατά το χρονικό διάστημα 05 έως 08 Ιουλίου 2021 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο Αρχηγός, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Διοίκησης της Μονάδας Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στη Λεμεσό και συναντήθηκε με τον Διοικητή, καθώς και επιτελικά στελέχη. Συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, κ. Στυλιανό Παπαθεοδώρου και τον Υπαρχηγό κ. Χρήστο Μαυρή, όπου συζητήθηκαν, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό και περαιτέρω συνεργασίας και εκπαιδεύσεων.

Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και συναντήθηκε με τον Αρχηγό της ΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη ενώ επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, όπου του έγινε ενημέρωση και κατάθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Θεοχάρη Λαλάκο, τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Νουρή και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη. Τέλος, ο Αρχηγός και η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν το Κέντρο Συντονισμού     Έρευνας και Διάσωσης της Λάρνακας, όπου συνομίλησαν με τον Διοικητή.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, η Ναυτιλιακή Ακόλουθος Αμμοχώστου, Πλοίαρχος (Τ) Λ.Σ. ΑΡΓΥΡΗ Ειρήνη και ο Περιφερειακός Διευθυντής του Οργανισμού FRONTEX για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Γρηγόριος Αποστόλου. 

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, που διεξήχθησαν σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, διαπιστώθηκε η εξαιρετική συνεργασία και συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας κοινών δράσεων.

Πηγή: skai.gr