Βιταμίνη Κ: Ο νέος σου σύμμαχος ενάντια στους μαύρους κύκλους

Αδιαμφισβήτητα οι βιταμίνες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την περιποίηση προσώπου είναι η Α, η C και η Ε. Παράλληλα, μπορεί να γνωρίζεις τα οφέλη της βιταμίνης Κ για το σώμα και τον οργανισμό σου, καθώς είναι πολλά.

Τελευταία, όμως, αυτή η βιταμίνη φαίνεται να έχει ευεργετική δράση και για το δέρμα σου. Και συγκεκριμένα στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Έτσι, ερευνήσαμε και παρουσιάζουμε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη βιταμίνη Κ.

Γνωστή για την ενισχυτική της δράση στην πήξη του αίματος, η βιταμίνη Κ έχει επίσης αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Βρίσκεται στο φαγητό και συντίθεται στο παχύ έντερο. Ενισχύει πολλές σωματικές λειτουργίες, όπως την αιματική πήξη, τη ρύθμιση ασβεστίου στο δέρμα και την υγεία των οστών. Τα βασικά οφέλη της είναι ότι ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έτσι, βοηθάει στην επούλωση πληγών ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Ο ρόλος της στην πήξη του αίματος την κάνει δραστική ενάντια στους μαύρους κύκλους. Έτσι, εάν έχεις ιδιαίτερα έντονους κύκλους κάτω από τα μάτια, ένα προϊόν με βιταμίνη Κ πιθανά να βοηθήσει. Παρόλα τα οφέλη της για το δέρμα και τον οργανισμό μας, τα επιστημονικά στοιχεία είναι ακόμα ελλείπει για το συγκεκριμένο συστατικό. Σε αντίθεση με άλλες βιταμίνες, έχουν γίνει λίγες έρευνες για την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης Κ στους μαύρους κύκλους.

Παρόλο που τα αποτελέσματα από αυτές είναι θετικά, οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να απομονώσουν το αποτέλεσμα στην βιταμίνη Κ. Έτσι, φαίνεται ότι το ιδανικό θα ήταν να προτιμήσεις ένα προϊόν που τη συνδυάζει με κάποιο άλλο συστατικό όπως ρετινόλη, που έχουν αποδεδειγμένη συμπληρωματική δράση μεταξύ τους.

Αν και τα επιστημονικά στοιχεία είναι ελλειπή, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση της βιταμίνης Κ. Γι' αυτό εκτός αν είσαι αλλεργική ή έχεις αυξημένο κίνδυνο θρόμβων, μπορείς να τη δοκιμάσεις. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και μπορείς να τη χρησιμοποιείς τοπικά 1-2 φορές την ημέρα.

Για καλύτερα αποτελέσματα επίλεξε ένα προϊόν που τη συνδυάζει με άλλα ευεργετικά συστατικά. Για παράδειγμα, πέρα από ρετινόλη, μπορείς να τη συνδυάσεις με συστατικά που φέρνουν φωτεινότητα, όπως η καφεΐνη και η άρνικα. Οπότε, κάνε την έρευνα σου για να βρεις το καλύτερο προϊόν για εσένα και απόλαυσε λαμπερότερο, φωτεινότερο βλέμμα.

Διαβάστε ακόμα: 

Αν εξακολουθείς να δουλεύεις από το σπίτι, δοκίμασε να κάνεις το γραφείο σου φιλικότερο προς το περιβάλλον

Πώς να κάνεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου πιο πράσινη

Πώς να απαλλαγείς από τα σημάδια ακμής μια για πάντα

Πηγή: Savoir Ville