Τρεις λόγοι για να βάλεις τα κεράσια στη διατροφή σου για υγιές και λαμπερό δέρμα

Τα κεράσια και μόνο σαν εικόνα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση. Ο πάγκος με τα κεράσια είναι αυτός που σου τραβάει την προσοχή στη λαϊκή κάθε φορά που καλοκαιριάζει. Και ένα μπολ γεμάτο με κόκκινα, ζουμερά κεράσια είναι ο ορισμός του καλοκαιρινού απογεύματος, είτε είσαι διακοπές είτε στην πόλη.

Εκτός όμως από τη διάθεση τα κεράσια έχουν την ιδιότητα να βελτιώνουν την υγεία του δέρματός σου. Και εάν δεν το ήξερες, ήρθε η ώρα να το μάθεις!

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά
Η κατανάλωση αντιφλεγμονωδών τροφίμων είναι πολύ σημαντική για την επιδερμίδα σου. Η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στα κεράσια είναι από ανθοκυανίνες, αλλά περιέχουν επίσης βιταμίνες A, C, E και κάλιο. Έτσι, μια αντιφλεγμονώδης διατροφή θα διατηρήσει την επιδερμίδα σου πιο νεανική και θα την προστατεύσει επίσης από τη ρύπανση που επίσης την επιβαρύνει.

Η βιταμίνη C είναι άλλωστε ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος αφού μπορεί να βοηθήσει στον υγιή σχηματισμό κολλαγόνου.

Σε βοηθάνε να κοιμηθείς καλύτερα
Εάν μαζευτούν όλοι οι άνθρωποι που παραπονιούνται για την αϋπνία ή τον κακό ύπνο θα σοκαριστούν και οι ίδιοι με το πόσοι είναι. Και ο κακός ύπνος έχει φυσικά αρνητικά αποτελέσματα και στη δέρμα σου. Να θυμάσαι πως τα κεράσια περιέχουν τρυπτοφάνη και μελατονίνη, ουσίες οι οποίες βοηθούν στον ύπνο, Έτσι την επόμενη φορά που θα δυσκολευτείς να κοιμηθείς ίσως να πρέπει να κάνεις στην άκρη τα φαρμακευτικά σκευάσματα και να δοκιμάσεις να καταναλώνεις περισσότερα κεράσια μέσα στην ημέρα!

Συμβάλλουν στη μείωση του στρες
Το στρες δημιουργεί πολλά προβλήματα στο σώμα μας και τα σημάδια του μπορούμε να τα δούμε και στο δέρμα μας όπου εκδηλώνονται διάφορες δερματικές παθήσεις. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι από το στρες εκδηλώνονται και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις στο δέρμα, όπως ροδόχρου ακμή, έκζεμα και ψωρίαση. Τα κεράσια έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη, μπορούν σύμφωνα με μελέτες να ενισχύσουν τη διάθεσή σου και να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να χρησιμοποιήσεις το sea salt spray στα μαλλιά σου

Τα 10 τραγούδια που θα ακούς παντού αυτό το καλοκαίρι

 

Πηγή: Savoir Ville