Το λάδι καρύδας είναι τόσο καλό για το δέρμα σου όσο νομίζεις;

Ανάμεσα στα πολλά φυσικά συστατικά που έχουν αναδειχθεί τελευταία ως "βασιλιάδες" του skincare βρίσκεται και το λάδι καρύδας. Μετά το αβοκάντο, τον κουρκουμά και την αλόη, όλοι στρέφονται σε ένα ακόμη φυσικό προϊόν που βρίσκεται στα ράφια των περισσότερων σούπερ μάρκετ. Το ερώτημα είναι: Το λάδι καρύδας, πέρα από θαύματα στη ζαχαροπλαστική, κάνει θαύματα και στο δέρμα μας;

Είναι καλό για το δέρμα σου, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Χάρη στα ισχυρά, θρεπτικά συστατικά του θεωρείται ωφέλιμο τόσο για την κατανάλωση όσο και για την επιδερμίδα μας. Με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθά στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου του δέρματος αλλά και στην ανάπλαση του. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις λάδι καρύδας είναι η μορφή του και η διαδικασία επεξεργασίας του. Συνήθως, το απλό, παρθένο λάδι καρύδας είναι και η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις. Αν αυτό που έχεις επιλέξει, έχει περάσει από διάφορες διαδικασίες οξείδωσης μέχρι τη συσκευασία του, αυτό σημαίνει ότι στην πορεία πολλά από τα ωφέλιμα συστατικά του έχουν χαθεί ή αλλοιωθεί.

Ένα από τα καλύτερα φυσικά moisturizers

Ενεργοποιεί την καλύτερη λειτουργία της ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Γιατί πολύ απλά "παγιδεύει" τη φυσική υγρασία του δέρματος και το αφήνει απαλό και επαρκώς ενυδατωμένο. Μετά το μητρικό γάλα, το λάδι καρύδας είναι το δεύτερο φυσικό προϊόν με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ, γνωστό για τις αντιικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Απορροφάται πολύ εύκολα και γρήγορα από την επιδερμίδα, δημιουργώντας την κατάλληλη βάση για την αντηλιακή ή το makeup σου.

Τι θα προσέξεις αν θες να εφαρμόσεις λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου

Ενώ ήδη απαριθμήσαμε τα πολλά καλά που μπορεί να σου προσφέρει, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματος σου. Αν, λοιπόν, έχεις ήδη μία λιπαρή επιδερμίδα με τάση προς ακμή, είναι καλύτερο να αποφύγεις το συγκεκριμένο προϊόν. Δυστυχώς, το λάδι καρύδας σε αυτή την περίπτωση θα εντείνει τα ξεσπάσματα της ακμής σου.

Τι θα προσέξεις αν θες να εφαρμόσεις λάδι καρύδας στο σώμα σου

Κάτι ανάλογο με το πρόσωπο ισχύει και για το υπόλοιπο σώμα σου. Ωστόσο, ο λαιμός, η πλάτη και οι ώμοι σου είναι αρκετά ευαίσθητες περιοχές που ενώ μπορεί να φαίνονται ξηρές, στην πραγματικότητα έχουν τάση ακμής. Γι' αυτό καλύτερα να προτιμήσεις να ενυδατώσεις με λάδι καρύδας, σημεία όπως τα χέρια και τα πόδια σου. Και να μην ξεχνάς ποτέ ότι το λάδι καρύδας που επιλέγεις πρέπει να βρίσκεται στην πιο αγνή μορφή του.

Διαβάστε επίσης:

Καταπολέμησε την κατακράτηση υγρών με αυτά τα απλά βήματα

33 σημάδια που μαρτυρούν ότι είσαι ερωτευμένη με τον άνθρωπό σου

Πηγή: savoirville