Όταν σκέφτεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι, σκέφτεσαι τον ήλιο, τα δέντρα και τα λουλούδια που ανθίζουν. Κοινό σε όλα αυτά και στη φύση γενικότερα είναι το κίτρινο χρώμα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που μετά από μία δύσκολη χρονιά, η Pantone αποφάσισε να δώσει τον τίτλο "Χρώμα της Χρονιάς" στο κίτρινο και το γκρι. Το κίτρινο σηματοδοτεί όλες εκείνες τις ηλιόλουστες ημέρες που έχουμε μπροστά μας, και γι'αυτό είναι η ευχάριστη νότα που θα προσθέσεις στα makeup looks σου.

Αυτό θα το καταφέρεις εύκολα χρησιμοποιώντας μία κίτρινη σκιά ματιών

Ίσως μέχρι σήμερα να πιστεύεις ότι το να βάλεις κάποιο τόσο έντονο χρώμα στα μάτια σου να είναι κάπως δύσκολο. Στην πραγματικότητα, η εποχή πλέον επιβάλλει το χρώμα και άρα είναι πολύ πιο εύκολο απ'όσο περίμενες. Ειδικά όσον αφορά το makeup, μπορείς να εντάξεις χρώμα είτε με κάποιο eyeliner είτε με μία σκιά ματιών. Ειδικά τώρα που η μάσκα αποτελεί ακόμα βασικό και απαραίτητο "αξεσουάρ" της καθημερινότητας, το να βάλεις χρώμα στα μάτια σου μοιάζει μονόδρομος.

Πώς θα την εφαρμόσεις σωστά;

Για να μπορέσει μία κίτρινη σκιά να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, χρειάζεται και σωστή προετοιμασία. Αρχικά, το υπόλοιπο makeup σου πρέπει να είναι αρκετά ήπιο ώστε να αναδειχθεί καλύτερα το έντονο χρώμα της. Έπειτα, γύρω από τα μάτια θα εφαρμόσεις μία καλή στρώση concealer ή κάποιου primer ματιών. Έτσι, θα δημιουργήσεις μία σωστή βάση για να απλωθεί καλύτερα η σκιά. Τα έντονα χρώματα όπως το κίτρινο δεν χρειάζονται ιδιαίτερο blend. Εφάρμοσε με το πινέλο ταμποναριστά και με απαλές κινήσεις. Και για να ολοκληρώσεις ένα χαρούμενο και φωτεινό βλέμμα, εφάρμοσε 1-2 στρώσεις από την αγαπημένη σου μάσκαρα.

Ποιες αποχρώσεις του κίτρινου θα προτιμήσεις;

Όπως όλα τα χρώματα, έτσι και το κίτρινο έχει τις διαβαθμίσεις του.

Η πρώτη επιλογή και πιο διαδεδομένη είναι το bold κίτρινο. Το συγκεκριμένο μπορεί να "σταθεί" πρωί και βράδυ με το κατάλληλο outfit.

Αν συνδυάσεις το eyeliner με την κίτρινη σκιά, μπορείς να πετύχεις ένα αποτέλεσμα τόσο εντυπωσιακό όσο αυτό το look της Zendaya.

Tέλος, τo παστέλ κίτρινο είναι ακόμη μία δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις του χρώματος. Με ένα απλό πέρασμα και με ελάχιστα τονισμένα φρύδια, είσαι έτοιμη κατευθείαν.

Διαβάστε ακόμη:

-Μερικές στιγμές του καλοκαιριού επιβεβαιώνουν ότι στο τέλος κρύβονται θησαυροί

5 μαθήματα που μπορεί να σου διδάξει ένα εσωστρεφές άτομο

Πηγή: Savoirville