Το come back των ρόλεϊ όπως το βλέπει μία κομμώτρια

Η hair expert Δήμητρα Δανίκα μας μιλάει για τα χρόνια που τα ρόλεϊ αποτελούσαν ένα τεράστιο trend στην κομμωτική καθώς και για το πώς επιστρέφουν δυναμικά.

Θυμάμαι έντονα τα βυσσινί καθίσματα με τα σεσουάρ και τις βαριές πορτοκάλι κουρτίνες.

Ήταν αρχές δεκαετίας του 80′ στο κομμωτήριο της μητέρας μου σε μια συνοικία της Αθήνας. Τα ρόλεϊ στα μαλλιά πήγαιναν και έρχονταν και είναι και το κεντρικό θέμα μας σήμερα μιας και επανέρχονται με μεγάλη φόρα. Πολλά τα οφέλη, και εδώ που τα λέμε αν σου αρέσουν τα μαλλιά γεμάτα όγκο θα είσαι ή θα γίνεις σίγουρα fun αφού εύκολα θα μπορείς μόνη σου να τα χρησιμοποιήσεις.

Οι γυναίκες διαμόρφωναν τα μαλλιά τους σε μπούκλες από την αρχαιότητα με διάφορους ευρηματικούς τρόπους.
Τα κυματιστά μαλλιά έχουν τόση μεγάλη απήχηση σε γυναίκες όλων των ηλικιών, θυμίζοντας μας άλλοτε κοριτσίστικα εφηβικά looks και άλλοτε πιο ελκυστικά με αέρα μιας vamp.

Ήταν τη δεκαετία του 30′ κατά τη μεγάλη ύφεση όπου η βιομηχανία της μόδας και ομορφιάς αναζητούσε ένα μεγάλο boost με σκοπό να παρασύρει τις γυναίκες σε νέες τάσεις και trends. Τότε ο Solomon Harper ήταν ο πρώτος που δημιούργησε τα πρώτα θερμαινόμενα ρόλεϊ.

Λίγο αργότερα το αξέχαστο look της Marilyn Monroe στα τέλη της δεκαετίας το ’40 αρχές του ’50 ήταν ένα από τα πολυπόθητα και θηλυκά looks όλων των εποχών. Έκτοτε ανά δεκαετίες τα μαλλιά γίνονταν άλλοτε πιο ανάλαφρα άλλοτε πιο “στημένα”.

Σήμερα, την εποχή που αναζητούμε τρόπους να διαμορφώσουμε τα πιο ανάλαφρα wavy hair χωρίς να δημιουργούμε φθορά στα μαλλιά μας, τα ρόλεϊ επιστρέφουν δυναμικά. Αλλά αυτή τη φορά δημιουργώντας looks με έμπνευση από τους “Αγγέλους” της Victoria Secret με επικεφαλής την υπέροχη Zizel στα 00’s.

Διαβάστε επίσης:

5 μύθοι των ρομαντικών κομεντί για τις αληθινές σχέσεις

Αυτές είναι οι δέκα πιο άβολες στιγμές που μπορείς να αντιμετωπίσεις στο σεξ και πώς να τις χειριστείς
 

Πηγή: savoirville