Tι είναι το skinalism και πώς να το υιοθετήσεις

Θα αναλύσουμε παρακάτω πώς μπορείς να υιοθετήσεις το skinimalism ή αλλιώς μια πιο μινιμαλιστική ρουτίνα ομορφιάς.

Έχουμε ήδη αναφερθεί στη σημασία μιας καλής εκκαθάρισης των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιείς. Είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψεις ξεχασμένα αγαπημένα και να αφήσεις πίσω προϊόντα που δεν σου ταιριάζουν. Επίσης, σου ανοίγεται ο δρόμος για να εντάξεις καινούργια, πιο πράσινα προϊόντα στη ρουτίνα σου.

Όμως, η βασική αρχή less is more ισχύει και εδώ.

Γιατί πριν αγοράσεις όποιο νέο αστραφτερό προϊόν σου κινήσει το ενδιαφέρον, αξίζει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να επιλέξεις συνειδητά τα προϊόντα που θα ταιριάξουν πιο πολύ στο δέρμα και την ρουτίνα σου.

Προϊόντα περιποίησης

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα με πολλαπλές δράσεις, όπως η αντηλιακή με χρώμα για να καλύψει παράλληλα ανάγκες περιποίησης και μακιγιάζ. Επίσης, όσο καλύτερα φροντίζεις την επιδερμίδα σου, τόσο πιο όμορφη, λεία και φρέσκια θα φαίνεται μειώνοντας την ανάγκη προϊόντων μακιγιάζ. Εκτός φυσικά εάν σ’ αρέσει το makeup σαν τέχνη ή έκφραση.

Αφού ολοκληρώσεις την εκκαθάριση στα προϊόντα σου, επίλεξε τι χρειάζεται να αγοράσεις. Χρειάζεται σίγουρα να έχεις ένα καλό cleanser και ένα καλό αντηλιακό. Οπότε, εάν κάποιο από τα δύο λείπει, είναι καλό να αντικατασταθεί άμεσα.

Προτιμότερα, με μια πιο πράσινη εναλλακτική. Έπειτα, αναλογιζόμενη τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, σκέψου τι οφέλη χρειάζεσαι από την ενυδατική, το serum και τη μάσκα σου.

Και εδώ είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να επιλέξεις μια πιο πράσινη εταιρεία. Όμως, χρειάζεται να επικεντρωθείς στα συστατικά του προϊόντος σου. Υπάρχει πληθώρα πηγών στο διαδίκτυο για να σε κατευθύνουν, έχουμε αναφέρει κάποιες στο παρελθόν, και φυσικά μπορείς να απευθυνθείς σε έναν δερματολόγο ή αισθητικό.

Και μόλις τελειώσεις με αυτό στρέψου στο μακιγιάζ

Ξεκινώντας και εδώ με μια καλή εκκαθάριση, αναθεώρησε τις ανάγκες σου. Εάν η ρουτίνα ομορφιάς σου είναι στοχευμένη στις ανάγκες σου, πιθανότατα να θες λιγότερα προϊόντα κάλυψης με τον καιρό. Επίσης, εάν επιλέξεις κάποιο πολυχρηστικό προϊόν μπορεί να έχεις οφέλη makeup από το αντηλιακό σου ή ρουζ από το lip balm σου. Έτσι, επικεντρώσου στην αναγνώριση των προϊόντων που πραγματικά σου λείπουν.

Και εδώ, αξίζει να επιλέξεις μια πιο πράσινη και cruelty-free εταιρεία. Επίσης, προσπάθησε να προτιμήσεις πολυχρηστικά προϊόντα και για το μακιγιάζ σου. Έτσι, θα έχεις και μια πιο μίνιμαλ συνολική ρουτίνα ομορφιάς και θα ετοιμάζεσαι πιο γρήγορα και απλά κάθε φόρα!

Διαβάστε Ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

ΤΑ MULES ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ

 

Πηγή: Savoirville