Tι είναι το microshading: Η λέξη-κλειδί για την περιποίηση των φρυδιών

Η αναζήτηση για τα τέλεια φρύδια και την καλύτερη μέθοδο για την απόκτηση τους είναι συνεχής. Εκτός φυσικά και αν έχεις φυσικά καλοσχηματισμένα φρύδια ή αντιστάθηκες στον πειρασμό να τα (παρα) βγάλεις μόνη σου κάποιο βράδυ Τετάρτης.

Ανεξάρτητα όμως από το πώς είναι τώρα τα φρύδια σου και το πώς τα περιποιείσαι, εμείς είμαστε εδώ να σου παρουσιάσουμε το νέο trend στα φρύδια: Tο microshading.

Πιθανά να γνωρίζεις ήδη το microblading που είναι μια μορφή τατουάζ φρυδιών. Το microshading είναι μία παρόμοια διαδικασία με διαφορετική τεχνική και εργαλεία. Και, φυσικά, διαφορετικά αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα του microshading είναι ένα απαλό, γεμάτο look στα φρύδια σου.

Επιμελώς ατημέλητα φρύδια χωρίς makeup με άλλα λόγια. Βέβαια, εάν θες να πας ένα βήμα παραπέρα για αξιοζήλευτα φρύδια τότε υπάρχουν κάποιοι ειδικοί που τις δύο τεχνικές σε διαφορετικά σημεία του φρυδιού για αψεγάδιαστο και φυσικό αποτέλεσμα.

Εάν το σκέφτεσαι σοβαρά, είναι καλό να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι μια επένδυση καθώς πρέπει να επιλέξεις κάποιον δεξιοτέχνη και λεπτολόγο tattoo artist. Επίσης πρέπει να αφήσεις περιθώριο στο budget σου για την ανανέωση του αποτελέσματος μια φορά το χρόνο περίπου.

Όμως αξίζει; Και αν ναι, ποια είναι τα οφέλη του; Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω
Αρχικά, είναι φιλικότερο προς το δέρμα σε σχέση με το microblading. Η τεχνική βασίζεται σε πολύ μικρές τελίτσες στο δέρμα αντίθετα με τις μικρές πινελιές του microblading. Ειδικά, αν έχεις ευαίσθητη ή λιπαρή επιδερμίδα, το microshading είναι η ιδανική επιλογή για εσένα.

Ένα προφανές αλλά παρόλα αυτά τεράστιο όφελος είναι σου προσφέρει συνεχώς τέλεια φρύδια. Ιδρώνεις, κοιμάσαι, κολυμπάς μένουν αψεγάδιαστα. Και απ’ τη στιγμή που τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου, η σημασία του να είναι πάντα τέλεια χωρίς προσπάθεια είναι τεράστια. Όχι μόνο θα γλιτώσεις χρόνο και χρήματα από το makeup, που πλέον δεν θα χρειάζεσαι, θα έχεις πάντα την τέλεια κορνίζα για να αναδειχθούν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σου.

Και τέλος, είναι κάτι που μπορούν να κάνουν άτομα όλων των ηλικιών και οποιουδήποτε τύπου δέρματος, καθιστώντας το μιας μορφής πανάκεια για τα φρύδια σου.

Τα αποτελέσματα και η διαδικασία είναι πλήρως σχεδιασμένα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Τα αποτελέσματα κρατάνε συνήθως 1-3 χρόνια. Η διάρκεια εξαρτάται από το μελάνι που θα χρησιμοποιηθεί και το πώς θα εμφυτευθεί στο δέρμα. Επίσης επηρεάζεται από τον τύπο δέρματος, καθώς οι πιο λιπαρές επιδερμίδες μπορεί να χρειαστούν συντήρηση συντομότερα. Τέλος, εξωτερικοί παράγοντες όπως το κάπνισμα, ο ιδρώτας και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια του microshading.

Άπαξ και αποφασίσεις να το δοκιμάσεις τότε χρειάζεται να ξέρεις τα εξής για την αποθεραπεία.
Τις πρώτες μέρες, η περιοχή θα είναι ερεθισμένη, κοκκινισμένη και ελαφρώς πρησμένη, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Συνίσταται να πλένεις τα φρύδια σου με αντισηπτικό σαπούνι πρωί-βράδυ.

Ο καθαρισμός πρέπει να ακολουθείται από ενυδάτωση με ένα healing balm που θα επιταχύνει την ανάρρωση. Αυτή η διαδικασία συνίσταται για τις πρώτες 10 μέρες. Φυσικά, πρέπει να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις makeup στην περιοχή αυτό το διάστημα. Επίσης, είναι καλό τις πρώτες 10 μέρες να αποφύγεις να βρέξεις τα φρύδια σου είτε στο ντους είτε από ιδρώτα.

Ούσα μια μορφή tattoo, είναι πιθανό να έχεις ξεφλούδισμα και φαγούρα τις πρώτες 2 εβδομάδες. Και φυσικά, είναι καλό να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν το προχωρήσεις, όπως και οποιοδήποτε tattoo.

Έπειτα τις πρώτες εβδομάδες, είναι σημαντικό να αποφύγεις χημικά προϊόντα απολέπισης στην περιοχή και να χρησιμοποιείς καθημερινά αντηλιακό. Αυτά θα βοηθήσουν να διατηρηθούν τα αποτελέσματα για περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη

7 σχεδιαστές μόδας που προορίζονταν για άλλη καριέρα

Τρόποι να ανανεώσεις το μπάνιο σου χωρίς κόπο

 

Πηγή: SAVOIRVILLE