Τι είναι τα gel extensions και γιατί αξίζει να τα δοκιμάσεις στα νύχια σου

Όλες θέλουμε μακριά, δυνατά και περιποιημένα νύχια. Ανεξάρτητα από το μήκος που προτιμάς, τα gel extensions είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους για να ενισχύσεις και να μακρύνεις τα νύχια σου ενώ απολαμβάνεις ένα τέλειο μανικιούρ. Τα gel extensions όμως έχουν συχνά μια αρνητική φήμη ότι φθείρουν τα νύχια. Οπότε, είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις χαμένη σχετικά με το πού βρίσκεται η αλήθεια. Γι’ αυτό ερευνήσαμε και σου παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

Τα gel extensions είναι μια διαδικασία όπου ένα στρώμα σκληρού gel χτίζεται επάνω στα νύχια σου χρησιμοποιώντας UV φως.

Το αποτέλεσμα είναι μακρύτερα νύχια. Τα gel extensions χτίζονται συνήθως στο εξωτερικό κομμάτι του νυχιού, μακραίνοντας τις άκρες των νυχιών σου. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ ενός ήδη σχηματισμένου gel extension ή να ζητήσεις από τη nail artist να σου χτίσει τα extensions από το μηδέν. Δεν χρειάζεται να έχεις μακριά νύχια για να βάλεις extensions, απλά δεν πρέπει τα νύχια σου να είναι πολύ φαγωμένα. Βασικά, χρειάζεται να υπάρχει λίγο μήκος στα νύχια για να βασιστούν τα extensions. Τα σημαντικότερα οφέλη των gel extensions είναι τα εξής: Τα νύχια είναι μακρύτερα, δυνατότερα ενώ οι άκρες τους είναι ελαφρύτερες. Παράλληλα, είναι ευκολότερη και γρηγορότερη η αφαίρεση τους και είναι πιο ασφαλή και υγιεινά από τα ακρυλικά extensions. Όμως, μπορεί να αδυνατίσουν τα νύχια σε βάθος χρόνου και χρειάζονται λίγο μήκος για να εφαρμοστούν.

Εάν ενδιαφέρεσαι να βάλεις extensions στα νύχια, μπορείς να επιλέξεις μεταξύ ακρυλικού και gel.

Αν και τα gel είναι ελαφρύτερα, οι βασικές διαφορές αφορούν τη δομή και πυκνότητα του νυχιού και την ευκολία αφαίρεσης. Επίσης, η διαδικασία των gel extensions είναι αρκετά πιο σύντομη. Βέβαια, πρέπει να είσαι προσεκτική γιατί κάποια nail salons υπερτιμούν τα ακρυλικά extensions τους, “πουλώντας” τα ως gel. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το gel είναι συσκευασμένο σε δοχείο και φαίνεται παχύ σαν μέλι ενώ το ακρυλικό είναι σε μορφή πούδρας. Επίσης, τα ακρυλικά extensions είναι συνήθως πιο σκληρά από τα gel, άρα και πιο δύσκαμπτα. Ακόμα, τα ακρυλικά είναι πιο επιβλαβή για τα φυσικά σου νύχια καθώς τα φθείρουν κατά την διαδικασία αφαίρεσης, κάνοντας τα νύχια σου πιο λεπτά σε βάθος χρόνου. Φυσικά, η διάρκεια ζωής των gel extensions εξαρτάται άμεσα από το πώς χρησιμοποιείς τα χέρια και τα νύχια σου. Γι’ αυτό, μπορεί να διαρκέσουν από δύο μέχρι πέντε εβδομάδες. Συνιστάται, όμως, να πηγαίνεις για μανικιούρ κάθε 15-20 μέρες αφού θα έχεις φυσική ανάπτυξη των νυχιών σε αυτό το διάστημα. Επίσης, συνιστάται να πηγαίνεις σε μια ειδικό για να στα αφαιρέσει, ιδανικά εκείνη που τα εφάρμοσε για να μειωθεί η φθορά στα φυσικά σου νύχια.

Εάν εφαρμοστούν και αφαιρεθούν σωστά, τα gel extensions είναι απόλυτα ασφαλή για τα νύχια σου.

Θεωρούνται πιο υγιεινά από τα ακρυλικά αφού δεν περιέχουν την πούδρα και τις χημικές ουσίες των ακρυλικών. Όμως, είναι σημαντικό να βρεις μια έμπειρη nail artist για να τα εφαρμόσει και να τα αφαιρέσει σωστά. Φυσικά, η επιλογή εξαρτάται από το προσωπικό σου γούστο. Εάν όμως θέλεις μακριά νύχια με όμορφο μανικιούρ ή fun nail art τότε τα gel extensions αξίζουν μια δοκιμή!  

Διαβάστε ακόμη:

-Goodin by Nature: Το Clean Beauty αναβαθμίστηκε

-Το έξυπνο τρικ για σπιτική σάλτσα pesto όλο το χρόνο

Πηγή: savoir ville