Τέλος οι φόρμες, τα τακούνια επιστρέφουν

Η εποχή όπου όλος ο κόσμος φορούσε μόνο φόρμες έχει επιτέλους τελειώσει και τα τακούνια επιστρέφουν. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η παγκόσμια πλατφόρμα μόδας Lyst, με βάση τις αναζητήσεις πάνω από 150 εκατ. καταναλωτών.

«Πριν από μερικά τρίμηνα, η διάθεση που κυριαρχούσε ήταν η προσαρμογή σε ένα lifestyle που εστίαζε κυρίως στο σπίτι. Τώρα, υπάρχουν σημάδια ότι οι καταναλωτές ανυπομονούν να βγουν έξω ξανά, να εκφραστούν και να αλλάξουν τις φόρμες γυμναστικής», εξηγεί η Lyst, στο πλαίσιο της τελευταίας μελέτης της για τις τάσεις στη βιομηχανία της μόδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι αναζητήσεις για ψηλοτάκουνα παπούτσια και φορέματα αυξήθηκαν κατά 163% και 222% αντίστοιχα το τελευταίο τρίμηνο. Και για πρώτη φορά από τα τέλη του 2019, ένα ζευγάρι τακούνια μπήκε στη λίστα με τα πιο περιζήτητα γυναικεία προϊόντα.  Αντίστοιχα, οι φόρμες βγήκαν από τη λίστα, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2020.

«Φαίνεται ότι το αποκορύφωμα της τάσης με τις φόρμες είναι πίσω μας. Οι φόρμες ήταν μαζί μας τον τελευταίο χρόνο, αλλά πολλοί λάτρεις της μόδας θέλουν τώρα να τις βάλουν στην άκρη και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά του να ντύνονται καλά. Τα πράγματα που κοιτάζουν, επιθυμούν και αγοράζουν οι καταναλωτές στην εφαρμογή Lyst δείχνουν μία επιστροφή στα ρούχα της εξόδου», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Business Insider.

Πηγή: moneyreview