Τελικά χρειάζεσαι διατροφικά συμπληρώματα ομορφιάς;

Καθαρίζεις το πρόσωπο σου πρωί-βράδυ.

Τηρείς ευλαβικά τη beauty routine σου με το serum και την ενυδατική σου. Δεν αμελείς το αντηλιακό σου και πίνεις νερό. Καταβάλλεις φιλότιμες προσπάθειες να κοιμάσαι ένα 8ωρο και να τρως ισορροπημένα και υγιεινά. Όμως κάτι φαίνεται να λείπει. Σπυράκια συνεχίζουν να εμφανίζονται, το δέρμα σου δεν είναι λείο και λαμπερό και τα πρώτα σημάδια ρυτίδων δεν φεύγουν παρόλη την περιποίηση. Εάν τα παραπάνω σου ακούγονται οικεία, τότε το συμπλήρωμα που χρειάζεται η ρουτίνα σου είναι ακριβώς αυτό: ένα διατροφικό συμπλήρωμα ομορφιάς.

Σίγουρα δεν ακούς πρώτη φορά ότι η ομορφιά έρχεται από μέσα προς τα έξω. Αυτή είναι και η βασική ιδέα πίσω από την επιτυχία των συμπληρωμάτων διατροφής για καλύτερη επιδερμίδα.

Η αγορά των διατροφικών συμπληρωμάτων είδε ραγδαία αύξηση την τελευταία χρονιά και αναμένεται να φτάσει τα $204.7δις μέχρι το 2026. Και όλο και περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή του συμπληρώματος που χρειάζεσαι ανάλογα τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Είναι γνωστά τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής για την υγεία της επιδερμίδας. Συχνά όμως καταλήγεις να μην κοιμάσαι καλά, να έχεις πολύ άγχος και να λείπουν βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία από τον οργανισμό σου. Και αυτό βγαίνει στην επιδερμίδα σου.

Γ’ αυτό και το κατάλληλο διατροφικό συμπλήρωμα ομορφιάς μπορεί να είναι σωτήριο για εσένα. Επειδή μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σου όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, καταπολεμώντας ερεθισμούς, ακμή, μαύρα στίγματα. Επίσης, το κατάλληλο συμπλήρωμα βοηθάει και στην πρόληψη και καταπολέμηση ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Πώς όμως λειτουργούν τα διατροφικά συμπληρώματα ομορφιάς;

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το έντερο είναι ο «δεύτερος εγκέφαλος». Έτσι εκφράζεται η τεράστια σημασία αυτού του οργάνου για ένα υγιές σώμα και δέρμα. Πράγματι, η καλή υγεία του εντέρου είναι καίριας σημασίας και για την υγεία της επιδερμίδας σου. Έτσι, ένα ερεθισμένο έντερο είναι άμεσα συνδεδεμένο με ερεθισμούς στο δέρμα και ακμή. Ο λόγος πίσω από τη σύνδεση είναι το μικροβίωμα, για την καλή υγεία του οποίου συνιστώνται συχνά προβιοτικά συμπληρώματα.

Παράλληλα με την καλή υγεία του μικροβιώματος, η υγεία του περιγράμματος του εντέρου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία της επιδερμίδας σου. Όταν το μικροβίωμα ή/και το περίγραμμα του εντέρου είναι ερεθισμένα, είναι πολύ πιθανό να δεις ερεθισμό, αυξημένη ακμή ή εντονότερα σημάδια γήρανσης στο δέρμα σου. Πέρα από το έντερο, τα καλύτερα συμπληρώματα με βάση τους ειδικούς είναι εκείνα που στηρίζουν την αντιοξειδωτική λειτουργία του συκωτιού.

Κάποια παραδείγματα συστατικών που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την ακμή και τους ερεθισμούς είναι η γλουταθειόνη, το διϊνδολυλομεθάνιο, ο ψευδάργυρος, το εκχύλισμα κουρκουμά και η άμλα. Εάν ενδιαφέρεσαι περισσότερο για αντιγηραντική δράση, τότε ψάξε για συμπληρώματα με CoQ10, βιταμίνη Α, φυτοκεραμίδες, και κολλαγόνο.

Η ευεργετική δράση των παραπάνω συστατικών έχει αποδειχθεί από πληθώρα επιστημονικών μελετών. Όμως, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές ψευδείς πληροφορίες και «υποσχέσεις» σε διάφορα συμπληρώματα ομορφιάς στην αγορά. Για αυτό πριν ξεκινήσεις να παίρνεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα, είναι καίριας σημασίας να συζητήσεις με τον γιατρό σου, για να είσαι σίγουρη ότι το συμπλήρωμα που θα επιλέξεις είναι το καταλληλότερο για την υγεία του δέρματος και του οργανισμού σου.

Αφού κάνεις τη σωστή επιλογή συμπληρώματος για εσένα, ετοιμάσου να δεις θεαματικά αποτελέσματα στην υγεία και εμφάνιση της επιδερμίδας σου!

Διαβάστε ακόμη

Το χτένισμα «the flip» είναι η αναπάντεχη τάση της εποχής

Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις την αντιγηραντική σου skincare ρουτίνα σήμερα;

Πηγή: SAVOIRVILLE