Κλείσιμο

Τελικά χρειάζεσαι διαφορετική κρέμα ημέρας και νύχτας;

Είτε είσαι μινιμαλίστρια στην περιποίηση του προσώπου σου είτε beauty junkie, ένα είναι σίγουρο: Χρησιμοποιείς ενυδατική πρωί-βράδυ.

Ακόμα και αν πλένεις το πρόσωπό σου με νερό και δεν χρησιμοποιείς serums, μια ενυδατική όλες βάζουμε. Αν είσαι μινιμαλίστρια, μπορεί να χρησιμοποιείς τη ίδια κρέμα πρωί-βράδυ. Διαφορετικά, μπορεί έχεις «ψαχτεί» λίγο περισσότερο και να έχεις εντάξει μια κρέμα ημέρας και μια, συνήθως πιο πλούσια κρέμας νυκτός.

Φυσικά, το βασικό κριτήριο να επιλέξεις την κρέμα σου για πρωί και βράδυ είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σου. Αφού ανακαλύψεις την κρέμα ή τις κρέμες που σε καλύπτουν, πιθανά να αναρωτιέσαι αν όντως χρειάζεσαι δύο διαφορετικές ενυδατικές καθημερινά.

Η αλήθεια είναι πως απομακρυνόμαστε από τα trends με τα skincare routines των 10 βημάτων προς μια πιο απλή ρουτίνα. Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες διατηρούν δύο ενυδατικές στη ρουτίνα τους. Δηλαδή χρησιμοποιούν μια πιο ελαφριά κρέμα το πρωί, πιθανά με αντηλιακή προστασία, και μια πιο πλούσια το βράδυ. Είναι όμως απαραίτητο αυτό;

Τι προσφέρει η πρωινή και τι η βραδινή ενυδατική
Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση μιας πρωινής ενυδατικής, πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Ένα έξτρα bonus είναι να περιέχει και αντηλιακή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Έτσι, η κρέμα όχι μόνο θα ενυδατώσει την επιδερμίδα αλλά θα προστατεύσει και από περιβαλλοντική βλάβη. Αντίθετα, το βράδυ οι ειδικοί προτείνουν να επικεντρωθείς σε μια κρέμα που θεραπεύει την επιδερμίδα. Ο λόγος που επικεντρωνόμαστε στη θεραπεία και θρέψη της επιδερμίδας, είναι επειδή κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα αναγεννιούνται. Επίσης, τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό μειώνονται ελευθερώνοντας το πεδίο για να επανορθώσουν τα κύτταρα ό,τι ζημιά και ερεθισμοί έχουν προκληθεί στο δέρμα. Στο τέλος της διαδικασίας, το δέρμα είναι ενδυναμωμένο και ανανεωμένο.

Έτσι, αξίζει να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα που θα βοηθήσει αυτή τη διαδικασία. Συγκεκριμένα, κρέμες με ρετινόλη, οξέα και κολλαγόνο ενισχύουν την επανορθωτική λειτουργεία των κυττάρων της επιδερμίδας σου. Έτσι, παρόλο που ο βασικός στόχος από τη χρήση ενυδατικής είναι, φυσικά, η ενυδάτωση η επιλογή διαφορετικής κρέμας πρωί και βράδυ ωφελεί καθώς προσφέρει εξιδεικευμένα πλεονεκτήματα. Η πρωινή κρέμα είναι ενυδατική, προστατευτική και λεπτόρρευστη ενώ η βραδινή πιο πλούσια και θεραπευτική. Γ΄ αυτό και έχει νόημα η χρήση διαφορετικής κρέμας το βράδυ.

Το πόσο χρειάζεσαι δύο διαφορετικές κρέμες στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου εξαρτάται και από τα υπόλοιπα προϊόντα που χρησιμοποιείς.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείς ένα serum με αντιοξειδωτικά και ξεχωριστό αντηλιακό το πρωί και ένα serum με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ το βράδυ, πιθανά μια ενυδατική να σε καλύπτει. Και αυτό γιατί, η χρήση της ενυδατικής σε μια τέτοια ρουτίνα είναι καθαρά για ενυδάτωση και ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού. Χωρίς προστατευτική ή κάποια άλλη έξτρα δράση. Απ’ την άλλη, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι απλούστερο να χρησιμοποιείς απλά δύο κρέμες χωρίς όλα τα serums.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα σου πίσω από τη χρήση δύο διαφορετικών ενυδατικών πρωί και βράδυ. Αυτά τα οφέλη βέβαια, μπορείς να τα πετύχεις και με τη χρήση διαφορετικών serums, χρησιμοποιώντας μόνο μια κρέμα. Η επιλογή, τελικά εξαρτάται από την προσωπική σου προτίμηση. Γιατί, κατά τα ψέματα, η περιποίηση του προσώπου σου παρέχει και ψυχολογικό όφελος, παρόμοια με το διαλογισμό για πολλές. Άρα σκέψου ποια εμπειρία περιποίησης προτιμάς και επίλεξε τα προϊόντα σου ανάλογα. Το σημαντικό, όμως, που πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις προϊόντα με όλα τα συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα σου, δημιουργώντας την ιδανική ρουτίνα για εσένα!

Διαβάστε Ακόμη

7 φυτά που μπορείς να έχεις σε ένα σπίτι με γάτα

Πώς θα έμοιαζαν στην πραγματική ζωή 6 μπάνια από διάσημους πίνακες

Πηγή: Savoirville