Τα βήματα για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας αυτό το καλοκαίρι

Η αυξημένη έκθεση στον ήλιο και η υγρασία κάνουν τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας πιο επίκαιρη από ποτέ τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα εάν σκεφτείς ότι τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και την υπεριώδη ακτινοβολία.
Γι’ αυτό και παρουσιάζουμε παρακάτω τα 3 βασικά tips για να την ιδανική καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησής.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση
Μια σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη σημαδιών γήρανσης. Ξεκινώντας από το σημαντικότερο προϊόν για τους καλοκαιρινούς μήνες (και όχι μόνο): το αντηλιακό. Το αντηλιακό είναι ο σύμμαχός σου ενάντια στις ρυτίδες και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας.

Ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και UVA-rating μπορεί να προλάβει τη φθορά από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, ενισχύει την υγιή, νεανική όψη της επιδερμίδας. Φυσικά, μια καλή ενυδατική είναι απαραίτητη και το καλοκαίρι. Παρόλο που η θερμοκρασία μπορεί να σε κάνει να μη θες να χρησιμοποιήσεις την πλούσια κρέμα του χειμώνα, η καλή, βαθιά ενυδάτωση είναι απαραίτητη.

Για αυτό και αξίζει να επενδύσεις σε μια κρέμα με λεπτόρρευστη υφή που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις ένα προϊόν με υαλουρονικό οξύ και να το συνδυάσεις με μια ελαφριά gel ενυδατική. Άλλο ένα hero ingredient για βαθιά ενυδάτωση και το καλοκαίρι είναι οι κεραμίδες. Πέρα από το ότι κλειδώνουν την υγρασία στο δέρμα, προσφέρουν και σημαντική αντιγηραντική δράση. Έτσι, ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό συμβάλλοντας σε υγιέστερο δέρμα.

Βιταμίνη C ενάντια στη φθορά από τον ήλιο
Οι περισσότερες από εμάς παρατηρούν αύξηση σε υπερχρωματισμούς και μαύρα στίγματα το καλοκαίρι. Για αυτό και η βιταμίνη C είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης. Λόγω της υψηλής αντιοξειδωτικής της δράσης, η βιταμίνη C καταπολεμά τη φθορά από τις UV ακτινοβολίες. Έτσι, καταπολεμάει τους υπερχρωματισμούς, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη όψη στο δέρμα. Η βιταμίνη C βρίσκεται σε πληθώρα προϊόντων της αγοράς, από serums μέχρι και κρέμες.

Μπορείς, λοιπόν να δοκιμάσεις και να ανακαλύψεις το κατάλληλο προϊόν για εσένα. Ανεξάρτητα τον τύπο προϊόντος, η πιο σταθερή και αποτελεσματική μορφή της βιταμίνης C είναι το Magnesium Ascorbyl Phosphate. Ανεξάρτητα από το προϊόν που θα επιλέξεις, συνίσταται να εφαρμόσεις ένα καλό αντηλιακό μετά τη βιταμίνη C για να έχεις πλήρη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αναγέννησε την επιδερμίδα σου με ρετινόλη
Η δερματική επανόρθωση βασίζεται στην ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας. Και, η κυτταρική ανανέωση ενισχύεται από ένα συνδυασμό απολέπισης και μασάζ, που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο ήπιο προϊόν απολέπισης, όπως κάποιο που περιέχει οξέα AHA. Τα AHAs προωθούν την κυτταρική ανανέωση, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνουν την υφή και εμφάνιση της επιδερμίδας.

Ένα ακόμα μαγικό συστατικό για την κυτταρική ανανέωση και τη δερματική επανόρθωση είναι η ρετινόλη, η οποία μειώνει και την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Πέρα από προϊόντα περιποίησης, κυκλοφορεί και μέσα σε κάψουλες, οι οποίες προστατεύουν τη δραστικότητά της. Συνίσταται για χρήση το βράδυ ενώ επιβάλλεται η χρήση αντηλιακού το επόμενο πρωί καθώς μπορεί να κάνει το δέρμα πιο επιρρεπές σε φθορά από τον ήλιο.

Επίσης, καθώς είναι ένα πάρα πολύ δραστικό συστατικό, προτείνεται να ξεκινήσεις με πολύ ήπια προϊόντα ρετινόλης για να χτίσεις την αντοχή της επιδερμίδας σου, ειδικά εάν τη συνδυάζεις με βιταμίνη C τα πρωινά. Ακόμα, μπορείς να ξεκινήσεις την εφαρμογή ρετινόλης λίγα βράδια την εβδομάδα και να αυξήσεις σταδιακά, για να μην προκαλέσεις ερεθισμό της επιδερμίδας σου. Και φυσικά, πριν αλλάξεις τη ρουτίνα σου ή υιοθετήσεις ένα νέο προϊόν είναι καλό να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.  

Διαβάστε ακόμα:

Τα καλοκαιρινά trends που κρατάμε από τα fashion icons προηγούμενων δεκαετιών

Κι όμως, η γυμναστική μπορεί να φθείρει τα μαλλιά σου

 

 

Πηγή: Savoir Ville