Τα knotted φορέματα και οι φούστες θα αναβαθμίσουν τη ντουλάπα σου το καλοκαίρι

Θα το έχεις ήδη καταλάβει, φέτος περισσότερο από ποτέ, η μόδα δίνει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και την αναδεικνύει σε game changer για τη δημιουργία των επόμενων outfits μας.

Η μόδα όσο κι εμείς, λαχταράει ελευθερία, αέρινα ρούχα και μια μικρή δόση από ένα extra factor. Τα σύνολα μας είναι πιο μελετημένα από ποτέ και κάθε εμφάνιση μας έχει σκοπό να μας κάνει να απολαύσουμε όσα ρούχα στερηθήκαμε τόσο καιρό.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα μας, ο fashion κόσμος αποφάσισε να προσθέσει έναν κόμπο ως ζώνη που θα απογειώσει και το πιο απλό φόρεμα και την πιο λιτή φούστα. Τα δεσίματα ποικίλουν από περίτεχνα δεσίματα μέχρι διακριτικούς κόμπους. Αγκαλιάζουν τη μέση και τονίζουν τη σιλουέτα δημιουργώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα γεωμετρία.

Τα παρακάτω παραδείγματα υπόσχονται να σου δώσουν όλη την έμπνευση που χρειάζεσαι για τις επόμενες εμφανίσεις σου. 

Matchy set φούστας

Μια από τις hot τάσεις τώρα τελευταία είναι ο συνδυασμός πολλών trends μαζί. Τα matchy set φόρμας δίνουν τη θέση τους σε maxi φούστες κι εμείς χειροκροτούμε. Αν λοιπόν καταφέρεις να συνδυάσεις αυτή την τάση με αυτή του cropped top και να ανυψώσεις το σύνολο μια knotted φούστα τότε μιλάμε για fashion επιτυχία.

 

 

The iconic dress
Το φόρεμα που ίσως ξεκίνησε το hype γύρω από τα knotted dresses. Φυσικά ο Jacquemus δεν είναι ο πρώτος σχεδιαστής που προσθέτει έναν κόμπο σε φόρεμα του αλλά το έχει κάνει με τόσο επιτυχημένο τρόπο που το χαρακτηρίζει. Μοιάζει με ανοιχτό πουκάμισο, οι γραμμές του ρούχου φαίνονται να ρέουν πάνω στο σώμα και το δέσιμο στη μέση γίνεται super sexy. Αν ανήκει στις επιλογές σου, θυμήσου να χρησιμοποιήσεις λίγο ειδικό body tape για να μείνει το ρούχο ακριβώς εκεί που το θέλεις.

Casual look

Ένα φόρεμα πουκάμισο είναι μια χαλαρή και αέρινη λύση για καθημερινές εμφανίσεις που συνδυάζεται εύκολα με flat παπούτσια. Το δέσιμο στη μέση κάνει όλη τη διαφορά, προσφέρει δομή και τη σμιλεύει για να μη νιώθεις πως «χάνεσαι» μέσα στο φόρεμα πουκάμισο.

Effortless chic

Όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις αλλά θέλεις να είσαι κομψή ένα μονόχρωμο look είναι πάντοτε μια ασφαλής επιλογή. Ένα μαύρο κλασικό είναι ιδανικό, αναδεικνύει τα χρυσά σου κοσμήματα κι ένα ζεστό beauty look ενώ το δέσιμο στη μέση με το ύφασμα να πέφτει πάνω στη φούστα δίνουν μια διακριτική κίνηση. Ένα ζευγάρι mules ή και kitten heels θα ολοκληρώσουν το σύνολο σου.

Statement φούστα
Η συγκεκριμένη φούστα είναι μια casual επιλογή με έντονη ανοιξιάτικη διάθεση. Το φαινομενικά απλό σχέδιο όμως είναι φτιαγμένο έτσι που δίνει την πολύ cool αίσθηση ότι έχεις δέσει ένα αντρικό πουκάμισο γύρω από τη μέση σου και βγήκες έξω. Ένα απλό t-shirt θα λειτουργήσει σαν background για να δώσεις στη φούστα σου τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 

Καλεσμένη σε γάμο

Με την ελπίδα πως οι γάμοι στους οποίους σε έχουν καλέσει επιτέλους θα γίνουν, σίγουρα θα έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι τι θα φορέσεις. Όταν ένα knotted dress συναντάει ένα πολυτελές ύφασμα με έντονη απόχρωση τότε η απάντηση στο ερώτημα σου είναι πολύ απλή. Πρόκειται για ένα maxi φόρεμα, εντυπωσιακό όσο χρειάζεται και σε ένα χρώμα ιδιαίτερο αλλά ασφαλές για την περίσταση.

Το εντυπωσιακό φόρεμα
Ένα κόκκινο φόρεμα μας κάνει να νιώθουμε δυναμικές και εντυπωσιακές. Αν τώρα είναι και maxi και αποκαλύπτει ένα σημείο της μέσης μας χάρη σε έναν περίτεχνο κόμπο με μεταλλικό κόσμημα ακόμα καλύτερα.
 

Το αγαπημένο
Midi δίχρωμο φόρεμα, μαύρο/ροζ της πούδρας, με κοντό μανίκι από τη συλλογή τoυ Aitheras Clothing. Δένει λίγο κάτω από τη μέση, λαιμόκοψη V και άνετη γραμμή.

Φούστα

Μια φούστα μέχρι το γόνατο είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε μέρα. Προσαρμόζεται σε διαφορετικά στιλ αναλόγως με το top που θα επιλέξεις. Το μπροστινό δέσιμο μόνο βαρετό δεν θα κάνει το office wear σου αν την προτιμήσεις για μια επαγγελματική συνάντηση.


Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα αντιμετωπίσεις τη διαρκή κόπωση που έφερε η δουλειά από το σπίτι και η καραντίνα;

5 τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία επηρεάζει τον τρόπο διατροφής μας

 

Πηγή: Savoir Ville