Πώς να βρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου

Η επιλογή της πιο ταιριαστής απόχρωσης προϊόντων makeup εξαρτάται σημαντικά από τον τόνο της επιδερμίδας σου. Γι’ αυτό και είναι συχνά δύσκολο να αγοράσεις τέτοια προϊόντα online.

Πλέον, όμως, οι online αγορές καλλυντικών είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ, ενώ δεν χρησιμοποιούνται πια δείγματα προϊόντων στα φυσικά καταστήματα. Γι’ αυτό και παρουσιάζουμε τον παρακάτω οδηγό για το πώς να ανακαλύψεις τον τόνο της επιδερμίδας σου στο σπίτι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο τόνος, είναι το κρυφό χρώμα κάτω από την επιδερμίδα που την κάνει να φαίνεται ζεστή, ψυχρή ή ουδέτερη. Επιπλέον, σε αντίθεση με την απόχρωση της επιδερμίδας, η οποία αλλάζει με τις εποχές, ο τόνος παραμένει σταθερός. Έτσι, μπορεί να έχεις τον ίδιο τόνο με κάποια φίλη σου αλλά να φοράτε εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις. Ωστόσο, η γνώση του τόνου της επιδερμίδας είναι καίρια για σωστές αγορές καλλυντικών, οnline και μη.

Οι δερματικοί τόνοι κατηγοριοποιούνται σε 3 τύπους: θερμούς, ψυχρούς και ουδέτερους. Πέρα από την επιλογή απόχρωσης, ο σωστός ή λάθος τόνος μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση του προϊόντος στο δέρμα σου. Για παράδειγμα, ένα προϊόν με σωστή απόχρωση και λάθος τόνο μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται χλωμή, κουρασμένη ή πολύ flat.

Ευτυχώς, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές μπορείς να βρεις τον δικό σου τόνο, εξασφαλίζοντας σωστές επιλογές προϊόντων!

Δες τις φλέβες σου
Ο πιο απλός τρόπος να ανακαλύψεις τον τόνο της επιδερμίδας σου με βάση τους ειδικούς είναι να παρατηρήσεις το χρώμα των φλεβών σου στο εσωτερικό του καρπού σου. Για παράδειγμα, οι μπλε και οι μωβ φλέβες υποδεικνύουν ψυχρό τόνο. Αντίθετα, εάν έχεις πράσινες φλέβες, έχεις θερμό τόνο. Και αν οι φλέβες σου φαίνονται να είναι μια μίξη μπλε και πράσινου, έχεις ουδέτερο. Αυτή η απλή διαδικασία χρησιμοποιείται από όλους τους κορυφαίους makeup artists παγκοσμίως, οπότε είναι η αποτελεσματικότητά της είναι εγγυημένη!

Φόρεσε λευκά ρούχα
Εναλλακτικά, μπορείς να σταθείς μπροστά στον καθρέπτη με φυσικό φως φορώντας λευκά ρούχα ή κρατώντας ένα λευκό χαρτί στο ύψος του προσώπου σου. Όταν περιβάλει την επιδερμίδα σου, το λευκό αναδεικνύει τον τόνο της. Συγκεκριμένα, εάν παρατηρήσεις ότι έχεις ροδαλά μάγουλα, έχεις πιθανότατα ψυχρό τόνο. Ενώ, άμα το δέρμα σου έχει μια πιο κιτρινωπή ή χρυσή όψη, έχεις θερμό τόνο. Και αν δεν παρατηρείς κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην εμφάνιση της επιδερμίδας σου, έχεις ουδέτερο τόνο. Επίσης πρόσεξε τις αποχρώσεις σε διάφορα σημεία του προσώπου και σώματός σου όπως ο λαιμός, τα χέρια, το μέτωπο και τα μάγουλα. Αυτό είναι καλό επειδή συχνά το σώμα σου θα διαφέρει χρωματικά από το πρόσωπό σου.

Σκέψου τα αγαπημένα σου κοσμήματά
Ο τόνος της επιδερμίδας σου επηρεάζει πολύ και τις επιλογές σου σε κοσμήματα. Ενδεικτικά, τα ασημένια κοσμήματα ταιριάζουν περισσότερο σε πιο ψυχρούς τόνους ενώ τα χρυσά σε θερμούς. Οι γυναίκες με ουδέτερο τόνο μπορούν να επιλέξουν οτιδήποτε! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαλέγεις τα κοσμήματά σου με βάση τον τόνο της επιδερμίδας σου, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου κοσμήματα σαν εργαλείο για να βρεις τον τόνο σου.

Σκέψου πως αντιδρά το δέρμα σου στον ήλιο
Αυτό είναι κάτι εύκολο να αξιολογήσεις τώρα το καλοκαίρι. Εάν καίγεσαι εύκολα, έχεις πιθανότατα ψυχρό τόνο ενώ εάν μαυρίζεις γρήγορα και καίγεσαι σπάνια, έχεις θερμό.

Δες τη ντουλάπα σου
Παρόμοια με τα κοσμήματα, οι χρωματικές επιλογές στα ρούχα σου μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο για να βρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου. Οι γήινοι τόνοι του κίτρινου, καφέ και πορτοκαλο-κόκκινου ταιριάζουν συνήθως σε πιο θερμούς τόνους. Παράλληλα, τα πιο έντονα χρώματα του μπλε, πράσινου, μωβ και κόκκινου τείνουν να τραβάνε εκείνες με πιο ψυχρούς τόνους.

Βγάλε φωτογραφία με flash
Καμιά φορά μπορεί να μην καταλάβεις τον τόνο της επιδερμίδας σου κοιτώντας στον καθρέπτη. Γ’ αυτό και άμα τραβήξεις τον εαυτό σου μια φωτογραφία με flash, θα σε βοηθήσει να δεις τα στοιχεία που αναφέραμε παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη:

-5 τρόποι να αναβαθμίσεις την αυλή σου αυτό το καλοκαίρι

-Τι να κάνεις εάν τα φυτά σου σταμάτησαν να αναπτύσσονται

Πηγή: savoirville.gr