Κλείσιμο

Πώς να φτιάξεις το δικό σου summer suit (pics)

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και παρόλο που το μυαλό μας τρέχει ήδη σε διακοπές, νησιά και παραλίες, με το γενικό άνοιγμα πολλές είμαστε εκείνες που πρέπει να γυρίσουμε στο γραφείο μας.

Οπότε και ακολουθεί η γνωστή και ολίγον τι γραφική ερώτηση του τι να φορέσουμε. Η οποία ερώτηση μπορεί να μας ταλαιπωρεί γενικότερα αλλά αυτή τη φορά γίνεται λίγο πιο περίπλοκη λόγω των επιπλέον παραγόντων που έχουν προστεθεί σε αυτή τη δύσκολη εξίσωση.

Τη λύση μας χαρίζει απλόχερα το power suiting στη θερινή εκδοχή του. Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουμε πως ένα κοστούμι μεταμορφώνει μια γυναίκα, πως της χαρίζει αυτοπεποίθηση, δυναμικότητα, κομψότητα και θηλυκότητα.

Το summer suit εκτός από όλα τα παραπάνω είναι πολύ fashionable.

Το κοστούμι με βερμούδα

Είναι ακριβώς το ίδιο με το συνηθισμένο κοστούμι απλώς το παντελόνι δίνει τη θέση του στη βερμούδα και το ύφασμα είναι πιο λεπτό. Επιλέγοντας μια άλφα γραμμή ελαφρώς oversized διατηρείς τον professional αέρα που έμφυτα διαθέτει ένα κοστούμι με το απαραίτητο όμως twist που το κάνει κατάλληλο για αυτή την εποχή. Αν δεν θέλεις να φορέσεις πέδιλα τόλμησε ένα ζευγάρι loafers με κάλτσες ή ένα ζευγάρι clean cut sneakers για μια πιο ανδρόγυνη προσέγγιση.

Το κοστούμι με short

Για όσες έχουν ένα πιο χαλαρό dress code στο γραφείο, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσουν το κοστούμι με short. Για να αποφύγεις το πολύ χαλαρό αποτέλεσμα που δίνει μερικές φορές το short προτίμησε και πάλι μια άλφα γραμμή και ένα πιο dressed ύφασμα όπως το λινό. Φρόντισε το σακάκι να μην είναι κοντό και να πέφτει μέχρι αρκετά χαμηλά καθώς και να εντάξεις επιπλέον στοιχεία που θα ενισχύσουν τον casual business χαρακτήρα του συνόλου σου. Ένα πλεκτό top είναι ιδανικό ή και ένα αέρινο μεταξωτό πουκάμισο ενώ μια δερμάτινη τσάντα και λίγα κοσμήματα πάντα βοηθούν.

Το αμάνικο σακάκι

Φέτος το αμάνικο σακάκι είναι πιο hot από ποτέ και ετοιμάσου να το δεις παντού. Μπορείς να φορέσεις με ένα παντελόνι γραφείο που τελειώνει πριν τον αστράγαλο ή ακόμα και με ένα flare παντελόνι. Το αμάνικο σακάκι σου δίνει την επιλογή να το φορέσεις κλειστό χωρίς κάτι από μέσα ή ανοιχτό με ένα απλό top ή με ένα statement πουκάμισο όπως αυτά που δένουν με έναν μεγάλο φιόγκο μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξεις το απόλυτο καλοκαιρινό κοστούμι.

Το gingham κοστούμι

Έχουμε πει πολλές φορές πως τα prints και τα patterns είναι εξίσου σημαντικά με το κόψιμο του κομματιού που φοράς. Το gingham print φαίνεται πως επέστρεψε για τα καλά και πως θα σημαδέψει το καλοκαίρι μας. Ένα απαλό pastel χρώμα όπως ένα γλυκό ροζ ή λιλά δίνει λιγότερη έμφαση στο καρό σχέδιο σε σχέση με ένα μαύρο ή κόκκινο. Ένα ζευγάρι kitten heals αρκούν για να ολοκληρώσεις την εμφάνιση σου.

Μια δερμάτινη culotte

Τα δερμάτινα ρούχα σου δεν χρειάζεται να τα μαζέψεις από τώρα με τα υπόλοιπα χειμωνιάτικα. Αν έχεις μια δερμάτινη culotte είναι ιδανική για να δημιουργήσεις τη δική σου εκδοχή ενός summer suit. Για το πάνω μέρος του κοστουμιού βάλε ένα σακάκι ή και ένα αμάνικο σακάκι και για παπούτσια αν επιθυμείς να φορέσεις κάτι ανοιχτό δοκίμασε ένα ζευγάρι ψηλά gladiators σανδάλια που να αγκαλιάζουν όλη τη γάμπα.

Το jumpsuit

Για να σε προλάβουμε, ναι ένα jumpsuit δεν είναι ακριβώς κοστούμι αλλά έχει κάτι που θυμίζει στολή και κατ’ επέκταση μοιάζει με μακρινό συγγενή του κοστουμιού. Είναι ένα ολόκληρο έτοιμο outfit που μπορείς να εμπλουτίσεις με μια ζώνη αλυσίδα στη μέση κι ένα ζευγάρι τακούνια για να το κάνεις πιο office friendly.

Διαβάστε επίσης:

To ‘Pursuit of Love’ έγινε ακόμη μία σειρά όπου όλοι μιλάνε για την ερμηνεία του Andrew Scott

Vegan μπέικον από καρότο: Η συνταγή που έγινε viral στο Tik Tok

Πηγή: savoirville