Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου όταν ξεφλουδίζει από κάψιμο στον ήλιο

Ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι δεν πρέπει να βγαίνεις στον ήλιο χωρίς το αντηλιακό σου, πολλές φορές κάνεις το μεγάλο λάθος. Είτε το έχεις ξεχάσει σε κάποια άλλη τσάντα, είτε ξάπλωσες στον ήλιο και ξέχασες να το ανανεώσεις, είτε πολύ απλά ήθελες “να πάρεις χρώμα”. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντοτε το ίδιο. Το δέρμα σου μετά είναι κόκκινο, ιδιαίτερα ευαίσθητο και μέσα σε μερικές ώρες ξεκινά να ξεφλουδίζει. Τι κάνεις, λοιπόν, σε μία τέτοια περίπτωση;

Προστάτεψε το δέρμα σου
Αν δε σκέφτηκες να κάνεις όλα τα απαραίτητα βήματα εκ των προτέρων, θα αναγκαστείς να τα κάνεις μετά. Όταν το δέρμα σου καίγεται, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Ξεφλουδίζοντας αφήνει νέα στρώματα δέρματος να βγουν στην επιφάνεια. Αυτή είναι μία διαδικασία στην οποία χρειάζεται να φροντίσεις ιδιαίτερα το δέρμα σου. Φρόντισε να είναι πάντοτε καλυμμένη η ερεθισμένη περιοχή και να φοράς πάντοτε το αντηλιακό σου, ακόμη και υπό σκιά.

Κράτησε το δροσερό
Όσο είσαι σπίτι, προσπάθησε να κρατήσεις το ξεφλουδισμένο δέρμα σου δροσερό. Βρέξε ένα πανί με δροσερό νερό και άφησε το πάνω για αρκετή ώρα, μέχρι να τραβήξει όλη τη θερμότητα. Ό,τι κι αν βάλεις, οι κινήσεις σου πρέπει να είναι πολύ απαλές για να μην το ερεθίσεις περισσότερο.

Ενυδατώσου συχνά
Το ξεφλούδισμα είναι το καμπανάκι που χρειάζεσαι για να ενυδατωθείς άμεσα. Αυτό εννοείται πρέπει να συμβεί και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Εφάρμοσε μέσα στη μέρα διαρκώς την ενυδατική σου κρέμα και πίνε άφθονο νερό. Η ανάπλαση του δέρματος σου δεν θα γίνει μόνη της, θέλει βοήθεια.

Μην το πειράζεις
Ξέρουμε ότι με το που δεις το δέρμα σου να ξεφλουδίσει, θες κατευθείαν να το πειράξεις και να το ξεφλουδίσεις μόνη σου. Αυτό όμως μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με ένα στεγνό ύφασμα να το τρίψεις πολύ απαλά ώστε να βοηθήσεις τη διαδικασία και να απομακρύνεις τα κομμάτια που έχουν ξεφλουδίσει ήδη.

Δώσε έμφαση στο μετά
Αν η διαδικασία του ξεφλουδίσματος τελείωσε, αυτό δε σημαίνει ότι εσύ θα βγεις αμέσως και πάλι στον ήλιο. Το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και την περίοδο μετά το κάψιμο. Έτσι, είναι σημαντικό να το παρατηρείς συχνά δε περίπτωση που δεις νέα σημάδια και νέες ελιές να δημιουργούνται.

Διαβάστε ακόμα:

4 tips για να κοιμάσαι καλύτερα τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν

4 συνδυασμοί παπουτσιών και φούστας που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα

Πηγή: Savoir Ville