Η τέχνη του να πλέκεις τα μαλλιά σου σε κοτσίδα έχει ηλικία αιώνων. Σήμερα, η κοτσίδα είναι και πάλι δημοφιλής και ο 21χρονος Alejando Lopez από το Ορλάντο της Φλόριντα, αν και είναι μόλις δύο χρόνια στη βιομηχανία καλλωπισμού της κόμης, έχει αναδειχθεί σε μαιτρ και της κοτσίδας και της βαφής μαλλιών.

Η αγάπη του για την κοτσίδα γεννήθηκε όταν παρακολούθησε ένα βιντεομάθημα για το πώς κάνει κάποιος κοτσίδα ψαροκόκκαλο. Σπούδαζε σε σχολή κοσμετολογίας (τέχνης του μέικ απ), και το να πλέκει κοτσίδες έγινε γρήγορα ο τρόπος με τον οποίο περνούσε τη σχόλη του. Σε ηλικία 19 ετών, ζήτησε από τη μητέρα του να του αγοράσει μια περούκα για να αρχίσει να επιδίδεται σε hair styling. Δύο χρόνια αργότερα, φάνηκε πόσο καρποφόρες ήταν οι ώρες που επένδυσε: ο λογαριασμός του στο Instagram είναι γεμάτος με κοτσίδες που εντυπωσιάζουν.

«Αντλώ έμπνευση από παντού – από τη φύση, από την αρχιτεκτονική, από το να κοιτάω απλώς υφάσματα ή, όμορφα ξακρίσματα από υφάσματα και κορδόνια» εξομολογήθηκε στο My Modern Met.

«Αυτό μπορεί να με εμπνεύσει να δημιουργήσω κάτι, και αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να κοιτάξω κάποιες παλαιότερες δουλειές μου και να σκεφτώ τρόπους να τις φανταστώ εκ νέου». Κάθε ένα από τα μοντέλα του έχει ζωηρόχρωμα μαλλιά, και στις δημιουργίες του ο Lopez προσθέτει ακόμη και χάντρες, υφάσματα και μεταλλικά εξαρτήματα. «Πάντα μου άρεσε το χρώμα, μου αρέσει να μπορώ να χρησιμοποιώ όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να δημιουργώ κάτι μαγικό» είπε, μιλώντας στο Bored Panda.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ