Καλλιμάρμαρο: Άρωμα Ελλάδας στην επίδειξη του Dior (BINTEO)

Με το άναμμα πυρσών ξεκίνησε η παρουσίαση του ντεφιλέ του γαλλικού οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο απόψε, όπου παρουσιάστηκε η νέα συλλογή του οίκου υπό τον τίτλο Cruise 2022.

Μία ωδή στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, στα σχέδια της οποίας επικρατούν το λευκό και το μπλε.

Το σήμα έδωσε με την αισθαντική φωνή της Ιωάννα Γκίκα ως άλλη ιέρεια, και το Παναθηναϊκό Στάδιο γεμίζει από φως και κάλλος...

Η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου περπάτησε πρώτη στο ταρτάν του Καλλιμάρμαρου, με τα υπόλοιπα αιθέρια μοντέλα του οίκου Ντιόρ να ακολουθούν...

Μια μυσταγωγία με άρωμα παρισινό, λευκά, αέρινα φορέματα - σύγχρονους χιτώνες, αλλά και παντελόνες κι εμπριμέ κολάν, που έλληνες κι ελληνίδες τεχνίτες συνδημιούργησαν με τον γαλλικό οικο υψηλής ραπτικής. 

Πυρήνας της κολεξιόν που είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, η γυναίκα. Πρότυπο δύναμης. Μητέρα και δημιουργός. 

«Το να επανέρχεσαι σε αυτή τη σημαντική αναφορά της μητέρας - θεάς γίνεται και προκειμένου να στρέψουμε τους προβολείς στις ρίζες των γυναικών μέσα στον κόσμο. Επίσης, είναι για εμένα σημαντικό πως όλη αυτή η έννοια της μυθολογίας αυτών των γυναικών, προσεγγίζει ιδιαίτερα την ιδέα του αργαλειού, ο οποίος είναι από τις πρώτες δεξιοτεχνίες της ανθρωπότητας», δήλωσε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Dior, Μαρία Γκράτσια Κιουρί.

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φωτίζουν τον Αθηναϊκό ουρανό, κλείνοντας το φαντασμαγορικό σόου, με τα μοντέλα να πραγματοποιούν την τελευταία, κοινή τους πασαρέλα στο επιβλητικό στάδιο. 

«Πραγματικά θα μείνει στην ιστορία. Ήταν κάτι το απίστευτο. Είχα ανατριχιάσει σε όλη την επίδειξη. Τα ρούχα, η ατμόσφαιρα, το τοπίο, ήταν κάτι το φοβερό», δήλωσε η πρωταθλήτρια τένις Μαρία Σακκαρη. 


Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο και καλά κάνουν κι έρχονται και ζητάνε να αναδειχθούν και οι ίδιοι μέσα από την Ελλάδα», δήλωσε η ερμηνεύτρια Άννα Βίση. 

Οι προβολείς όλου του κόσμου στραμμένοι στην Αθήνα, σε ένα ντεφιλέ με υψηλούς προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ανάμεσά τους και η θρυλική γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, η ηθοποιός Άνια Τέιλορ-Τζόι, το διεθνούς φήμης μοντέλο Κάρα Ντελεβίνι, αλλά και ο 33χρονος γιος της Καρολίνας του Μονακό Πιερ Κασιράγκι και η σύζυγός του Μπεατρίς Μπορομέο. 

Ενώ το σόου τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι της πολιτικής, της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Γιάννα Αγγελοπούλου και πολλοί ακόμη. 

Η ελληνική φλόγα που έκαιγε στο Καλλιμάρμαρο σε μια ιστορική επίδειξη έστειλε άρωμα Ελλάδας και ιστορίας σε κάθε γωνιά του.  

Πηγή: skai.gr