Γιατί οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ;

Οι πλαστικές επεμβάσεις ή κοσμητικές θεραπείες είναι ένα μονίμως φλέγον θέμα. Είτε είσαι φαν ή όχι, πιθανά να έχεις προσέξει ότι όλο και περισσότερες γυναίκες τις προτιμούν σε κάποια μορφή τους.
Κι έχει γίνει πιο mainstream από το πρότυπο της «πλαστικής τελειότητας» που έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια λόγω του Instagram. Παράλληλα, οι εξελίξεις στον τομέα προσφέρουν πιο διακριτικά αποτελέσματα μέσω μη επεμβατικών κοσμητικών θεραπειών.

Έτσι, η γκάμα των θεραπειών είναι μεγάλη και οι επιλογές πολλές. Παρά την υπόσχεση της τελειότητας, ένας παράγοντας που έκανε πολλές γυναίκες να διστάζουν ήταν η περίοδος αποθεραπείας. Γιατί, πώς να περάσεις μια αλλαγή ως φυσική όταν φαίνονται σημάδια και μελανιές κατά την επούλωση;

Και εδώ μπαίνει στο πλάνο η Covid-19 και η απομόνωση που επέφερε
Η ανάγκη για self-care και να αισθανθούμε καλύτερα παρά το άγχος που επικρατεί, είναι στα ύψη. Ταυτόχρονα, διανύουμε μια μοναδική περίοδο όπου μπορείς να προβείς σε πλαστική επέμβαση ή κοσμητική θεραπεία χωρίς να το καταλάβει κανείς. Κι αυτό γιατί θα αναρρώσεις στο σπίτι σου χωρίς να δεις ψυχή. Και αν χρειαστεί να βγεις, το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου καλύπτεται από τη μάσκα σου, εξαλείφοντας το ρίσκο φανέρωσης ενδείξεων θεραπείας ή επέμβασης. Παράλληλα, το άγχος και η αυξημένη ώρα μπροστά στις οθόνες, φανερώνοντας κάθε ψεγάδι στην κάμερα της τηλεδιάσκεψης, έκαναν τα σημάδια γήρανσης εμφανέστερα. Επίσης, η πολύωρη χρήση μάσκας επιφυλάσσει μεν τη δημόσια υγεία αλλά έχει επιφέρει το περιβόητο maskne σε πολλές.

Κι, όταν επικρατεί τόση αβεβαιότητα γύρω μας, είναι επόμενο να προσπαθήσουμε να πιαστούμε από οτιδήποτε μας δίνει μια αίσθηση ελέγχου. Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων φαίνεται να είναι πίσω από την φετινή αυξημένη ζήτηση για πλαστικές επεμβάσεις και κοσμητικές θεραπείες. Καθώς, απ’ ότι φαίνεται, οι πλαστικές επεμβάσεις και κοσμητικές θεραπείες, δρουν ως πανάκεια για την πνευματική μας υγεία και αυτοεκτίμηση. Έτσι, οι ασθενείς είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ και οι κλινικές από τους ασφαλέστερους χώρους που μπορεί κανείς να βρεθεί. Όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα υγιεινής τηρούνται στο έπακρο, εγγυώμενα μια πλήρως ασφαλή εμπειρία.

Το αποτέλεσμα;
Έρευνες από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι η μέση ηλικία όπου κάποιος προβαίνει σε αισθητική επέμβαση έπεσε κατά 2 χρόνια. Συγκεκριμένα, στις γυναίκες η μέση ηλικία έπεσε από 39 στα 37 και στους άντρες από 45 στα 43 χρόνια. Παρόλα αυτά, οι δημοφιλέστερες θεραπείες διατηρούν την αίγλη τους. Συγκεκριμένα, από τις μη επεμβατικές θεραπείες οι συχνότερες είναι το Botox, τα fillers κάτω από τα μάτια, η αποτρίχωση με laser ή IPL, και τα χημικά peels. Ενώ σχετικά με τις επεμβατικές θεραπείες προτιμώνται η αύξηση στήθους, η λιποαναρρόφηση, η ρινοπλαστική, και τα liftings βλεφαρίδων και προσώπου. Μάλιστα, οι θεραπείες τύπου Botox φαίνεται να είναι οι πιο δημοφιλείς και στην Αμερική, αγγίζοντας το 49% όλων των επεμβάσεων και θεραπειών.

Ανεξάρτητα από την προσωπική σου άποψη για τέτοιου είδους θεραπείες και επεμβάσεις, τα παραπάνω επαληθεύουν μελέτες ότι για πολύ κόσμο, η εξωτερική εμφάνιση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυτοεκτίμηση. Και τώρα, περισσότερο από ποτέ, όλοι έχουμε ανάγκη να νιώσουμε λίγο καλύτερα. Όπως κ’ αν το προσεγγίζει ο καθένας. Εάν οι πλαστικές επεμβάσεις και οι κοσμητικές θεραπείες είναι κάτι που σε ενδιαφέρει, τότε σιγούρεψε ότι είσαι πλήρως ενημερωμένη για τη διαδικασία και έχεις επιλέξει έναν έμπειρο και καταξιωμένο ειδικό που εμπιστεύεσαι.

Διαβάστε ακόμη:

-Μερικές στιγμές του καλοκαιριού επιβεβαιώνουν ότι στο τέλος κρύβονται θησαυροί

5 μαθήματα που μπορεί να σου διδάξει ένα εσωστρεφές άτομο

Πηγή: Savoirville