Κλείσιμο

Γιατί και πώς να φορέσεις χρωματιστό eye make up αυτή τη σεζόν

Μπαίνει το καλοκαίρι, μεγαλώνει η μέρα, ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει και η διάθεσή μας. Με το αυστηρό lockdown πίσω μας και την επιστροφή στην κανονικότητα, το φετινό καλοκαίρι γεννάει ενθουσιασμό και προσμονή.
Τι καλύτερο από να συνδυάσεις αυτό το συναίσθημα ανανέωσης και χαράς με χρωματιστό μακιγιάζ ματιών.

Το μακιγιάζ ματιών κλέβει την παράσταση, ειδικά όσο φοράμε μάσκες. Είναι ένας εύκολος τρόπος να πειραματιστείς, να αισθανθείς όμορφα και να γίνεις δημιουργική. Επίσης, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ μιας που πλέον τα μάτια είναι το βασικό χαρακτηριστικό που φαίνεται. Γ’ αυτό και σου προτείνουμε να πειραματιστείς με χρώμα στα μάτια σου αυτή τη σεζόν και σου δείχνουμε πώς να το υιοθετήσεις μέσα από διαφορετικά looks.

Εάν είσαι φαν του minimal μακιγιάζ και διστάζεις να πειραματιστείς με έντονα χρώματα μπορείς να ξεκινήσεις εφαρμόζοντας μια όμορφη παστέλ σκιά στο κινητό βλέφαρο σου. Για πιο έντονο και φωτεινό αποτέλεσμα δοκίμασε να την εφαρμόσεις και στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων.

Όπως φαίνεται στο look της φωτογραφίας, η σκιά κλέβει την παράσταση ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο μένει φυσικό. Έτσι, δίνεις μια ενδιαφέρουσα, χαρούμενη διάσταση στο μακιγιάζ σου χωρίς να ρισκάρεις πολύ με το χρώμα.

Εάν είσαι πιο τολμηρή μπορείς να δοκιμάσεις λευκό eyeliner, εμπνευσμένη από την Chrissy Teigen. Δίνοντας μια φρέσκια, καλοκαιρινή διάσταση στο κλασικό σκούρο eyeliner, το λευκό χρώμα φωτίζει το βλέμμα και αναδεικνύει τη μαυρισμένη επιδερμίδα. Επίσης, το λευκό είναι μια ασφαλής επιλογή χρώματος καθώς ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες και χρώματα ματιών.

Εάν έχεις όρεξη για περισσότερο χρώμα, μπορείς να δοκιμάσεις συνδυασμό δύο χρωμάτων στο κινητό βλέφαρο, αντλώντας έμπνευση από το look που θα δεις εδώ.

Το συγκεκριμένο look είναι τέλειο για να τονίσει το βλέμμα σου σε κάποια βραδινή έξοδο. Παράλληλα, φωτίζει και αναδεικνύει τα μάτια σου, φέρνοντας το καλοκαίρι και τα μαγευτικά του χρώματα στο βλέμμα σου. Φυσικά, είναι ιδανικό για πιο σκουρόχρωμες ή μαυρισμένες επιδερμίδες, προσδίδοντας μια σαγηνευτική λάμψη σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Τέλος, η θρυλική makeup artist Lisa Eldridge δημιούργησε ένα βίντεο ειδικά για το πώς να φορέσεις χρωματιστό eye makeup. Το συγκεκριμένο βίντεο δεν περιέχει μόνο πληθώρα ιδεών από πιο διακριτικό παστέλ μακιγιάζ μέχρι πιο εντυπωσιακούς color blocking συνδυασμούς αλλά σου δείχνει και τη σωστή τεχνική για να το πετύχεις. Εάν έχεις, λοιπόν, οποιαδήποτε αμφιβολία για την τεχνική δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Το βίντεο θα σε καλύψει και θα σε γεμίσει έμπνευση.

Όπως δείχνουν τα παραπάνω looks, μπορείς να φορέσεις χρώμα σε όποια ένταση προτιμάς. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το δοκιμάσεις! Ήρθε η ώρα να βγάλεις από το νεσεσέρ σου τα χρωματιστά μολύβια, τις παστέλ σκιές και τα glitter και να δημιουργήσεις χαρούμενα, δημιουργικά eye looks. Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Διαβάστε επίσης:

Το Netflix δημιούργησε μια σειρά για να σου μάθει να κοιμάσαι σωστά

Επτά βήματα για να ζεις το παρόν και τη στιγμή
 

Πηγή: savoirville