Κλείσιμο

Για να αντιμετωπίσεις τα λιπαρά μαλλιά πρέπει πρώτα να βρεις τι τα προκαλεί

Πόσες φορές σου έχει τύχει να βγεις από το μπάνιο, να στεγνώσεις τα μαλλιά σου κι εκείνα να είναι ακόμη λιπαρά και λαδωμένα; Ή αφού έχεις λουστεί τη μία μέρα να σηκώνεσαι την επόμενη και να χρειάζεσαι επειγόντως λούσιμο ξανά; Τα λιπαρά μαλλιά μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά, ειδικά όταν χρειάζεται να ετοιμαστείς κάθε πρωί για τη δουλειά.

Για να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, χρειάζεται πρώτα να εντοπίσεις τι είναι αυτό που τα προκαλεί. Δεν υπάρχει ένας μόνος παράγοντας που επηρεάζει όλους τους ανθρώπους. Επομένως, παρακάτω θα βρεις τους επικρατέστερους λόγους που βοηθούν στο να λαδώνουν τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν και conditioner
Αν τα μαλλιά σου έχουν μία τάση προς τη λιπαρότητα, το να χρησιμοποιείς σαμπουάν για την ενυδάτωση τους μπορεί να εντείνει το πρόβλημα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για αρχή είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς μία σειρά μαλλιών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τρίχας σου. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι σημαντικό να αλλάζεις προϊόντα συχνά και να μην αγοράζεις διαρκώς τα ίδια. Όσο περισσότερο τα μαλλιά σου συνηθίζουν σε αυτά, τόσο πιθανότερο είναι να λαδώνουν γρήγορα.

Λούζεσαι πολύ συχνά
Κάθε φορά που αντικρύζεις τα λιπαρά μαλλιά σου, η πρώτη σου σκέψη είναι να λουστείς ακόμη μία φορά. Με αυτόν τον τρόπο όμως ταλαιπωρείς πολύ περισσότερο το τριχωτό της κεφαλής σου οδηγώντας το σε μεγαλύτερη λιπαρότητα. Είναι καλύτερο να αρχίσεις σταδιακά να λούζεσαι μέρα παρά μέρα. Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες και νιώθεις άνετα με αυτό, μπορείς ακόμη να αφήσεις 2 μέρες ανάμεσα στα λουσίματα σου. Σιγά σιγά τα μαλλιά σου θα συνηθίσουν και θα ανακτήσουν την ποιότητά τους.

Δεν αλλάζεις συχνά την μαξιλαροθήκη σου
Η μαξιλαροθήκη σου είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που επηρεάζουν την ποιότητα των μαλλιών σου. Καθώς κοιμάσαι, όλες οι ουσίες των μαλλιών σου, η λιπαρότητα και τα υπολείμματα των προϊόντων μεταφέρονται σε αυτή. Ειδικά αν σου αρέσουν οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες το πρόβλημα εντείνεται, καθώς αυτές είναι πιο απορροφητικές. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες τις οποίες θα αλλάζεις κάθε 4 μέρες περίπου.

Πιάνεις διαρκώς τα μαλλιά σου
Πρόκειται για μία πολύ απλή εξίσωση: Όσο πιάνεις διαρκώς τα μαλλιά σου, τα έλαια από τα χέρια σου μεταφέρονται στην τρίχα σου. Το ίδιο συμβαίνει και όταν χτενίζεσαι πολλές φορές μέσα στη μέρα. Προσπάθησε λοιπόν να περιορίσεις τις φορές που πιάνεις τα μαλλιά σου για τον οποιοδήποτε λόγο. Όσο για τα βουρτσίσματα, περιόρισε τα σε 1-2 φορές την ημέρα.

Έχεις τάση προς την λιπαρότητα
Αυτό μπορείς να το παρατηρήσεις τόσο στα μαλλιά όσο και στο δέρμα σου. Καμιά φορά, όσα προϊόντα και αν χρησιμοποιήσεις, δεν μπορείς να ξεγελάσεις τα γονίδια σου. Εδώ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις τις ανάγκες του δέρματος και της τρίχας σου. Εφάρμοσε όλα τα παραπάνω και φρόντισε να μην ταλαιπωρείς υπερβολικά τα μαλλιά σου.

Διαβάστε Ακόμη

Πώς και πότε να μεταφυτεύσεις ένα φυτό σε άλλη γλάστρα

Πώς το να μιλάς κάθε μέρα στο τηλέφωνο σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά

Πηγή: SAVOIRVILLE
TAGS: μαλλιά