Ετοιμάσου για την επιστροφή του κορσέ (PICS)

Ο κορσέ πρωτοεμφανίστηκε την περίοδο της Αναγέννησης ως fashion αντικείμενο βασανισμού των γυναικών.

Αιώνες μετά θα χρειαστούν κάποιοι σχεδιαστές θρύλοι όπως ο Jean Paul Gaultier και μια Madonna για να μετατρέψουν τον κορσέ σε σύμβολο της ιστορίας της μόδας και σε έμβλημα θηλυκότητας.

Σήμερα χωρίς κανέναν φόβο αλλά με πολύ πάθος μπορούμε να εντάξουμε τον κορσέ στη γκαρνταρόμπα μας με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Περισσότερο από ένα lingerie κομμάτι, αυτό το καλοκαίρι επαναπροσδιορίζει τον κορσέ σε top και εξυγιάνει τις γραμμές του.

Του δίνει όλο τον χώρο που χρειάζεται για το απρόσμενο comeback του με σταρ σαν τη Megan Fox να το επιλέγει για red carpet σε μια ροζ εκδοχή με έντονα Barbie vibes.

Από πλήρως casual top μέχρι ντελικάτο κομμάτι με high fashion διάθεση, σίγουρα αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω παραδείγματα και να εμπιστευτείς τον κορσέ για μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Ρομαντική καθημερινότητα

Τι καλύτερο από pastel αποχρώσεις σε συνδυασμό με μικρές μαργαρίτες για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι; Με ένα jeans στο πιο απλό του outfit και με μια midi φούστα στο πιο δουλεμένο, ένας τέτοιος κορσές μόνο χαρά μπορεί να φέρει.

Athleisure look

Ίσως η πιο σύγχρονη εκδοχή του κορσέ που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή. Το νέο αθλητικό μπουστάκι υιοθετεί το δομημένο σχήμα του κορσέ αλλά χωρίς να πιέζει το σώμα. Ιδανικό για τις μέρες που θέλεις να φορέσεις μια άνετη wide leg φόρμα για να μην χαθείς μέσα στον όγκο της.

Κορσές statement

Έχουμε μάθει να αγαπάμε τόσο πολύ τα denim παντελόνια που μόνο λογικό φαντάζει το ότι συνεχώς αναζητούμε νέους τρόπους να τα φορέσουμε. Και ένας κορσές με δροσερό χρώμα είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις. Αντί να το φορέσεις με ένα skinny jean προτίμησε ένα wide leg ή ένα flare και παίξε με την αντίθεση μεταξύ του φάρδους του παντελονιού σου και της στενής γραμμής του κορσέ.

Επιπλέον μην ξεχνάς ότι εκτός από καθημερινά looks, το σατέν ύφασμα και η γυαλάδα που δημιουργεί, καθιστούν έναν τέτοιο κορσέ ιδανικό και για μια βραδινή εμφάνιση.

High fashion

Από τους πιο ξεχωριστούς κορσέδες που μπορείς να βρεις είναι οι δερμάτινοι. Φυσικά μπορείς να φορέσεις έναν δερμάτινο κορσέ και μόνο του αλλά αν αγαπάς την μόδα και τις high fashion εικόνες τότε πρέπει να δοκιμάσεις να τον φορέσεις πάνω από ένα φόρεμα. Το είδος φορέματος που θα επιλέξεις είναι εκείνο που θα ορίσει το στιλ του τελικού αποτελέσματος. Για μια πιο ρομαντική και αέρινη προσέγγιση διάλεξε ένα φόρεμα με τούλι και αιθέρια αισθητική.

Αν θέλεις να ενισχύσεις την sexy πλευρά σου, διάλεξε ένα σατέν φόρεμα με μανίκια πάνω στο οποίο θα κουμπώσει ο δερμάτινος κορσές.

Layering

Στην ίδια ακριβώς λογική είναι το layering με κορσέ φορεμένο πάνω από πουκάμισο. Για να διατηρήσεις τις αντιθέσεις που καταλήγουν σε μια ισορροπημένη εικόνα, φρόντισε το πουκάμισο να είναι oversized έτσι ώστε η δομή να έρχεται από τον κορσέ.

Neon

Ένα κίτρινο neon χρώμα θα φωτίσει τη ντουλάπα σου και τη διάθεση σου. Η μίξη κορσέ και body δημιουργεί μια πολύ μοντέρνα εικόνα που επισφραγίζεται από το flashy κίτρινο. Ταιριάζει με μια λευκή παντελόνα αλλά και με ένα δερμάτινο μαύρο παντελόνι κι εντυπωσιακά πέδιλα.

Lingerie

Ο κορσές παραμένει ένα lingerie κομμάτι και μπορείς να εκμεταλλευτείς και αυτή του τη διάσταση. Οι διαφάνειες είναι της μόδας και το να αχνοφαίνεται ένα δαντελένιος κορσές είναι θηλυκό και γεμάτο υπονοούμενο. Επιπλέον μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ως top με μια maxi φούστα για ένα βραδινό dressed σύνολο.

Διαβάστε ακόμη 

Βρίσκοντας τον χρόνο για όλα όσα μας ενδιαφέρουν

Τι να κάνεις εάν τα φυτά σου σταμάτησαν να αναπτύσσονται

Πηγή: Savoirville