Κλείσιμο

Εσύ βάζεις πρώτα concealer ή foundation; Ανακαλύψαμε τη σωστή σειρά εφαρμογής τους

Εφαρμόζεται πρώτα το concealer ή το foundation; Συνήθως κάνουμε ό,τι μας επιτρέπει ο χρόνος που έχουμε, χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ερώτημα, όμως, παραμένει. Γι’ αυτό κάναμε την έρευνα μας και το απαντάμε μια για πάντα.

Όμως η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι τόσο απλή. Εξαρτάται άμεσα από την περιοχή του προσώπου την οποία θες να καλύψεις. Για παράδειγμα, συνιστάται να ξεκινήσεις με την εφαρμογή concealer κάτω από τα μάτια. Αυτό θα φωτίσει αμέσως το βλέμμα, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο ξεκούραστη και λαμπερή. Έτσι, θα είσαι σε θέση να κρίνεις καλύτερα πόσο foundation χρειάζεσαι στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Επιπλέον, επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό, το foundation, συχνά επιβαρύνει την περιοχή και παγιδεύεται μέσα στις λεπτές γραμμές ή τις γραμμές έκφρασης. Το αποτέλεσμα είναι πιο βαρύ και λιγότερο λαμπερό μακιγιάζ.

Αντίθετα, σε σημεία όπου έχεις κάποιο σπυράκι ή υπερχρωματισμό, είναι καλύτερα να εφαρμόσεις πρώτα foundation. Το foundation θα θέσει τη σωστή βάση, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα. Έπειτα, μπορείς να τοποθετήσεις το concealer σου ακριβώς που χρειάζεσαι περισσότερη κάλυψη.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα με την κάλυψη που επιθυμείς.

Ένας ακόμα λόγος για να βάλεις το concealer μετά το foundation είναι επειδή εάν τα τοποθετήσεις αντίστροφα, το concealer θα σβηστεί καθώς εφαρμόζεις το foundation.
Ένα ακόμα σημαντικό σημείο είναι η απόχρωση του concealer. Είναι σωστότερο να εφαρμόσεις ένα concealer στην απόχρωση της επιδερμίδας σου ή πιο ανοιχτό; Και εδώ η απάντηση επηρεάζεται από την περιοχή εφαρμογής και το στόχο σου. Εάν θες μια φυσική κάλυψη κάτω από τα μάτια, επίλεξε concealer σε μια απόχρωση πιο ανοιχτό από το δέρμα σου. Αντίθετα, εάν προσπαθείς να διορθώσεις κάποιον υπερχρωματισμό, συνίσταται να επιλέξεις μια θερμή απόχρωση κοντά στη δική σου.

Ενώ αν θες να καλύψεις σπυράκια, η καλύτερη επιλογή είναι ένα concealer ίδιο με το χρώμα της επιδερμίδας σου. Επίσης, συνιστάται να έχεις δύο είδη concealers. Για κάτω από τα μάτια και όπου αλλού θες να φωτίσεις το δέρμα, προτίμησε ένα προϊόν πιο ελαφρύ, λαμπερό, με ενυδατικές ιδιότητες. Αυτός ο τύπος concealer όμως δεν ενδείκνυται για σπυράκια και άλλα ψεγάδια. Εκεί, είναι καλύτερο να επενδύσεις σε ένα προϊόν υψηλής κάλυψης με ματ αποτέλεσμα.

Τέλος, αφού εφαρμόσεις τα προϊόντα σου με την σωστή σειρά σε κάθε σημείο, θυμήσου να τα ασφαλίσεις. Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που θα επιλέξεις, συνιστάται να ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου εφαρμόζοντας πούδρα. Η πούδρα εξομαλύνει την εμφάνιση της επιδερμίδας, μπορεί να κάνει τους πόρους να φαίνονται πιο μικροί, μειώνει τις ανεπιθύμητες γυαλάδες και επιμηκύνει τη διάρκεια του concealer και του foundation σου.

Γι’ αυτό και είναι ο ιδανικός επίλογος ενός μακιγιάζ, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο!

Διαβάστε Ακόμη

Γιατί το φιλί είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας

Τι να προσέξεις όταν επιλέγεις τους θαλασσινούς σου μεζέδες

Πηγή: Savoirville