Επιδερμίδα: 5 σωτήριοι τρόποι για να ενισχύσεις τη λάμψη της

Αν και συχνά φαντάζει άπιαστο όνειρο, η λαμπερή επιδερμίδα μας κάνει να δείχνουμε πιο φρέσκοι αλλά και μας φτιάχνει τη διάθεση. Πριν όμως στραφείς στο αγαπημένο σου highlighter για να το πετύχεις, ξεκίνα από τη σωστή φροντίδα.

Και η σωστή ρουτίνα περιποίησης είναι το κλειδί πίσω από την πολυπόθητη λάμψη. Αν και συχνά φαντάζει χαοτικό να βρεις αυτή τη ρουτίνα, σε καθοδηγούμε στα πέντε βασικά βήματα παρακάτω.

Ξεκίνα με απολέπιση

Η απολέπιση στοχεύει στην απαλή απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα. Έτσι, βγαίνει στην επιφάνεια το υπόστρωμα των νέων κυττάρων, προσδίδοντας άμεση λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα σου. Βέβαια είναι πολύ σημαντικό να είσαι προσεκτική στον τρόπο απολέπισης για να μην ενοχλήσεις την ισορροπία της επιδερμίδας σου. Για παράδειγμα, βούρτσες ή scrubs με κόκκους είναι από τα πιο βαριά προϊόντα απολέπισης και μπορεί να βλάψουν τον επιδερμικό φραγμό σου. Γ’ αυτό, είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις με ένα πιο ήπιο προϊόν. Συγκεκριμένα, επίλεξε προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό, λακτικό ή σαλικυλικό οξύ που θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς να βλάψουν την επιδερμίδα σου. Η επιλογή οξέως εξαρτάται και από τον τύπο επιδερμίδας σου, άρα θα ήταν σοφό να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό πριν επιλέξεις. Επίσης, αξίζει να δοκιμάσεις κάποιο προϊόν που συνδυάζει ένα οξύ με ενυδατικά, καταπραϋντικά συστατικά όπως η αλόη. Το αποτέλεσμα θα είναι ελαφριά απολέπιση, μειώνοντας πιθανούς ερεθισμούς.

Επένδυσε σε πλούσια ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη όλο το χρόνο. Βέβαια, η ανάγκη για πλούσια ενυδάτωση χτυπάει κόκκινο αυτή την περίοδο, καθώς σε καμιά μας δεν αρέσει η αίσθηση «τραβίγματος» της επιδερμίδας. Φυσικά, όποτε μιλάμε για ενυδάτωση δεν γίνεται να μην σκεφτούμε το υαλουρονικό οξύ. Αγαπημένο όλων όσων το δοκιμάζουν, υπάρχουν άπλετοι τρόποι να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ευτυχώς, υπάρχει πληθώρα serums, κρεμών και μασκών με αυτό το μυθικό συστατικό για όλες τις προτιμήσεις. Βρες το προϊόν που σου ταιριάζει και θα είσαι ήδη ένα βήμα πιο κοντά σε ενυδατωμένο, λαμπερό δέρμα!

Ενίσχυσε τη φωτεινότητα σου

Όσο σημαντική είναι για τη διατροφή μας άλλο τόσο είναι και για την επιδερμίδα μας. Ο λόγος φυσικά για τη βιταμίνη C, που είναι φυσικό αντιοξειδωτικό με διπλή δράση. Ενισχύει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας καθώς προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Και δεν σταματάει εκεί, αφού επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση. Το αποτέλεσμα; Πιο λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα! Όντας άλλο ένα μαγικό συστατικό που μπορείς να βρεις σε πληθώρα προϊόντων, μένει απλά να αποφασίσεις σε ποια μορφή το προτιμάς. Επίσης, αξίζει να δοκιμάσεις κρέμα ματιών με βιταμίνη C για άμεσα λαμπερό βλέμμα!

Δημιούργησε μια ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας σου
Παρόλα τα οφέλη του υαλουρονικού οξέως, χρειάζεσαι ένα «τείχος» προστασίας για να τα διασφαλίσεις. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Ο σύμμαχος σου δεν είναι άλλος από μια καλή κρέμα με ενυδατική και προστατευτική δράση. Συγκεκριμένα, αξίζει να επιλέξεις μια ενυδατική που θα προστατέψει την επιδερμίδα σου από περιβαλλοντικούς ρύπους και ερεθιστικούς παράγοντες. Φυσικά, η επιλογή ενυδατικής εξαρτάται από τον τύπο επιδερμίδας σου και την εποχή. Και εδώ, η γνώμη ειδικού είναι μια καλή αφετηρία για την επιλογή σου.

Προστατεύσου από τον ήλιο

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι καίρια για την υγεία της επιδερμίδας σου. Αρχικά, προστατεύει από την UV ακτινοβολία που προκαλεί μαύρα στίγματα, επιφέρει πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας και επιταχύνει την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Παράλληλα, διαφυλάσσει τη λάμψη και φωτεινότητα που τόσο μεθοδικά κατέκτησες με τα προηγούμενα βήματα. Οπότε, εάν ακόμα καμιά φορά ξεχνάς το αντηλιακό σου, ας είναι αυτό το κείμενο η υπενθύμιση που χρειαζόσουν!

Bonus tip

Εάν θες να πας τη ρουτίνα ομορφιάς σου ένα βήμα παραπέρα, τότε συνδύασε τα παραπάνω βήματα με στοχευμένες θεραπείες. Για παράδειγμα, μια μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης είναι σίγουρα καλή ιδέα για να συνοδέψει τις βραδιές με Netflix και ένα ποτήρι κρασί. Παράλληλα, σε συνεργασία με την αισθητικό ή τη δερματολόγο σου μπορείς να δοκιμάσεις μια θεραπεία laser κατάλληλη για εσένα. Έτσι, θα «κλειδώσεις» όλα τα οφέλη των παραπάνω βημάτων στην επιδερμίδα σου, εξασφαλίζοντας λάμψη διαρκείας.

Εάν όμως θες κάτι πιο απλό, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τα εξής. Η παγκοσμίου φήμης αισθητικός Renee Rouleau, προτείνει να μείνεις με το κεφάλι προς τα κάτω για 3’. Όσο περίεργο κ’ αν ακούγεται, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα μια άμεσα λαμπερή επιδερμίδα(1). Μια άλλη εναλλακτική για άμεση λάμψη είναι να ξεπλένεις το πρόσωπο σου με κρύο νερό. Αν αντέχεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, δοκίμασε το εξής. Το πρωί, πάρε δύο παγάκια και πέρασε τα σε όλο σου το πρόσωπο με ελαφριές κινήσεις μέχρι να λιώσουν. Αυτό έχει τριπλό αποτέλεσμα. Θα σε ξυπνήσει, θα μειώσει το πρωινό πρήξιμο του προσώπου και θα φέρει άμεση λάμψη στην επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Η σεναριογράφος του ‘Pieces of a Woman’ μίλησε για την αληθινή ιστορία που ενέπνευσε την ταινία

Μήπως είσαι και εσύ ένας στρουθοκάμηλος; Αν επιλέγεις κι εσύ να μη γνωρίζεις, υπάρχει εξήγηση
 

Πηγή: SAVOIRVILLE