Διακοπές για σκι και νάιτ κλαμπ, στην κολεξιόν A/W 2021 Chanel (vid)

«Αυτή η κολεξιόν είναι μείγμα δύο επιρροών. Η ατμόσφαιρα των διακοπών για σκι, την οποία λατρεύω, και μια κάποια ιδέα παριζιάνικου cool chic, από τη δεκαετία του 1970 έως σήμερα».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021 του Chanel, η διευθύντρια δημιουργικού στον οίκο Βιρζινί Βιάρ (Virginie Viard).

Μοντέλα στροβιλίζονται στη σκάλα ενός παριζιάνικου νάιτ κλαμπ φορώντας ρούχα που λες και έχουν έρθει από τις πλαγιές ενός χιονοδρομικού κέντρου· τι άλλο θα μπορούσε να εικονοποιήσει καλύτερα τη δήλωση της Βιάρ «μου αρέσουν οι αντιθέσεις»; Το σκηνικό είναι στου Castel, το θρυλικό νάιτ κλαμπ της δεκαετίας του 1960, με συχνούς θαμώνες τον Ζαν-Πιερ Κασέλ, τον Μικ Τζάγκερ, τη Φρασουάζ Αρντί και τη Σαγκάν. Η Βιάρ χρησιμοποίησε τις αίθουσες και τη σπειροειδή κλίμακα του κλαμπ για να φέρει στη μνήμη μια παλιάς σχολής ομάδα μοντέλων που αλλάζουν ρούχα και σκηνοθετούν μικρά αυτοσχέδια show, εμπνευσμένα εν μέρει από τα show του Καρλ Λάγκερφελντ για τον οίκο Chloé, τη δεκαετία του 1970. Η Βιάρ δεν ήταν παρούσα εκεί, άρα εδώ παρούσα είναι η νοσταλγία της. Και μια νοσταλγία για μια νέα γενιά μεγαλύτερων επιτυχιών του Chanel, εκείνων που δημιούργησε ο Λάγκερφελντ και όχι εκείνων που δημιούργησε η Κοκό Σανέλ (κάποιες από τις κρεασιόν είναι ευθείες αναφορές στην κολεξιόν του Καρλ για τις όμορφες στα χιονοδρομικά A/W 1994).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ