Crystal Skin: Η κορεατική βιομηχανία ομορφιάς δίνει άλλον έναν λόγο να αγαπήσουμε τη φυσική λάμψη του προσώπου

Πλέον το έχουμε καταλάβει ότι τα καλύτερα beauty trends και προϊόντα πρέπει να τα περιμένουμε πρώτα από την κορεάτικη βιομηχανία ομορφιάς. Μέχρι πριν λίγο καιρό μιλούσαμε για το glass skin και το cloud skin. Και οι δύο αυτές τάσεις αποσκοπούσαν στην ανάδειξη της φυσικής λάμψης του προσώπου. Σήμερα μπορούμε πλέον να μιλάμε για το crystal skin που είναι επιτομή των δύο προηγούμενων.

Τι σημαίνει crystal skin;
Όπως μαρτυρά και το όνομα του, πρόκειται για το κρυστάλλινο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα καθαρό και λαμπερό που μπορείς εύκολα να πετύχεις κι εσύ στο σπίτι. Πρόκειται για τη φυσική λάμψη που προκύπτει μετά από την περιποίηση προσώπου, εφόσον έχουν χρησιμοποιηθεί τα σωστά συστατικά. Ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο άλλωστε είναι δείγμα υγείας και νεανικότητας.

Πώς θα πετύχεις το crystal skin στο σπίτι;
Για να μπορέσει να φαίνεται το δέρμα σου καθαρό και ενυδατωμένο, το κλειδί είναι η σωστή ενυδάτωση. Χωρίς αυτή, το πρόσωπο φαίνεται θαμπό, κουρασμένο και γερνά γρηγορότερα. Αντίθετα, αν βρεις τη ρουτίνα που λειτουργεί καλά για εσένα, προσπάθησε να την τηρείς συστηματικά για να διατηρήσεις την καλή ποιότητα του δέρματός σου.

Ο σωστός συνδυασμός των συστατικών
Αυτό είναι το πρώτο και ίσως πιο tricky βήμα σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να βρεις τι είναι που αναδεικνύει καλύτερα τη δική σου επιδερμίδα. Κάθε τύπος δέρματος είναι διαφορετικός κι έχει άλλες ανάγκες. Το κοινό σημείο όμως σε όλους είναι η ενυδάτωση. Βρες τις κατάλληλες για εσένα μάσκες ενυδάτωσης και moisturizer. Κυρίως όμως βρες εκείνα τα δραστικά συστατικά, όπως το AHA ή η ρετινόλη, που δίνουν στο δέρμα σου λαμπερή όψη.

Το μασάζ στο πρόσωπο
Το μασάζ προσώπου δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε πρόσφατα. Χρόνια τώρα όποτε αισθανόσουν το πρόσωπο σου πρησμένο ή ταλαιπωρημένο, χρησιμοποιούσες τα ακροδάχτυλα σου για να το ανακουφίσεις. Το διαφορετικό τώρα είναι ότι έχουμε μία πληθώρα εργαλειών που κάνουν αυτή τη δουλειά. Είτε έχεις επιλέξει κάποιο roller ή κάποια πέτρα gua sha, φρόντισε να κάνεις καθημερινό μασάζ στο πρόσωπο σου. Συνήθως το έχει περισσότερη ανάγκη το πρωί για να ενεργοποιήσεις τη ροή του αίματος με ανοδικές κινήσεις και να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο.

Το σωστό toner
Για να πετύχεις το σωστό crystal skin, δεν χρειάζεσαι ένα γεμάτο νεσεσέρ με προϊόντα. Αυτά που έχεις ήδη στο ράφι του μπάνιου σου πιθανότατα αρκούν. Μία καλή προσθήκη ωστόσο θα ήταν ένα ενυδατικό toner. Χρησιμοποίησε το κι αυτό στο layering της skincare ρουτίνας σου, μαζί με ένα καλό καθαριστικό, ένα moisturizer και την αντηλιακή σου. Τέσσερα προϊόντα είναι αρκετά για να σε βγάλουν από τον πολύ κόπο.

Διαβάστε ακόμη:

Το είδος της γυμναστικής που θα επιλέξεις όταν δεν έχεις πολύ χρόνο, αλλά θες να δεις άμεσα αποτελέσματα

Πώς το να ‘πάρεις έναν υπνάκο’ μπορεί να καθορίσει την ευτυχία στην καθημερινότητά σου

Πηγή: Savoirville