Αυτά τα 10 outfits αποδεικνύουν ότι το λευκό πουκάμισο θα είναι πάντα στα SOS

Δίπλα στον όρο closet staple θα βρεις σίγουρα μια φωτογραφία με ένα λευκό πουκάμισο. Ένα κομμάτι που δανειστήκαμε από την αντρική γκαρνταρόμπα και δεν το επιστρέψαμε ποτέ.

Δίνει όλη του στη σημασία στο fashion staple και στην έννοια της διαχρονικότητας. Μπορεί να φορεθεί από όλες τις ηλικίες, όλες τις εποχές και να προσαρμοστεί σε όλα τα στιλ όσο διαφορετικά κι αν είναι μεταξύ τους. Η απλότητα της μονοχρωμίας προσδίδει μια έμφυτη κομψότητα και μια μεγάλη ελευθερία στο σχήμα και στο πατρόν του πουκάμισου.

Η διαχρονική επιτυχία του λευκού πουκάμισου ίσως κρύβεται στο γεγονός ότι μάλλον δεν υπάρχει λάθος τρόπος να το φορέσεις. Θα αναβαθμίσει στιγμιαία και το πιο απλό outfit, θα σου δώσει ένα αίσθημα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης και δεν θα χρειαστεί να σκεφτείς πολύ για το πως θα το συνδυάσεις.

Αν όμως θέλεις να πάρεις μια έμπνευση και κάποιες καινούργιες ιδέες για το πως να φορέσεις το λευκό σου πουκάμισο ρίξε μια ματιά στα παρακάτω inspirations.

Το κλασικό office wear

Ναι, δεν πρόκειται για κάποια καινούργια ιδέα αλλά το λευκό πουκάμισο με ένα cigarette μαύρο παντελόνι είναι τόσο κλασικός που είναι πάντα φρέσκος. Για έναν πιο σύγχρονο αέρα προτίμησε ένα ελαφρώς πιο φαρδύ πουκάμισο που θα δώσει ένα effortless chic χαρακτήρα. Στα παπούτσια μην διστάσεις να πειραματιστείς με διάφορα χρώματα ακόμα και πιο pop για ένα πολύ πετυχημένο office look.

Casual look

Το πουκάμισο δεν είναι απαραίτητο να το φυλάς για ιδιαίτερες περιπτώσεις ή για πιο επίσημες περιστάσεις. Είναι ένα κομμάτι που αξίζει να εντάξεις στην καθημερινή σου γκαρνταρόμπα. Και τι πιο καθημερινό από τον συνδυασμό λευκό πουκάμισο με jeans παντελόνι. Φόρα το αγαπημένο σου jeans και δώσε τον τόνο του outfit με το υπόλοιπο styling θα κάνεις.

Λίγα χρυσά κοσμήματα ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με χρωματιστές πέτρες θα συμπληρώσουν αρμονικά το σύνολο σου. Στα παπούτσια μπορείς να φορέσεις από sneakers και μπαλαρίνες μέχρι kitten heals ή mules.

Elevated casual look

Αν ψάχνεις τρόπο να αναβαθμίσεις τον παραπάνω συνδυασμό του λευκού πουκάμισου με jeans, διάλεξε κομμάτια που ενσωματώνουν κάποια από τα φετινά hot trends. Μην αρκεστείς σε ένα απλό λευκό πουκάμισο αλλά προτίμησε ένα με oversized γιακά και ένα jeans με wide legs. Τους όγκους του συνόλου σου, μπορείς να εξισορροπήσεις με ένα λευκό πουκάμισο που θα είναι πιο στενό στη μέση.

Total white look

Έχουμε πει και παλαιότερα πως το total white look δεν έχει εποχή και μπορεί να φορεθεί με την ίδια ευκολία τον φθινόπωρο - χειμώνα όπως και την Άνοιξη – Καλοκαίρι. Είναι ένας συνδυασμός που θα σε φωτίσει, με τις σωστές υφές όπως ένα σατέν πουκάμισο θα σου δώσει έναν elegant αέρα και θα αναδείξει τα αξεσουάρ σου.

Με pencil φούστα

Τα πουκάμισα αγαπούν τις pencil φούστες και μοιάζουν φτιαγμένα για να είναι μαζί. Αν θέλεις να αποφύγεις ένα πολύ αυστηρό αποτέλεσμα και να ξεφύγεις από το look γραφείου, διάλεξε μια denim pencil φούστα. Το συγκεκριμένο look μπορεί να φορεθεί με την ίδια ευκολία για μια βόλτα ή και στο γραφείο αν δεν έχεις αυστηρό dress code.

Με μια flashy φούστα

Τα πολύ έντονα και pop χρώματα τα αγαπάμε αλλά συχνά δεν τολμάμε να τα φορέσουμε γιατί δεν είμαστε σίγουρες πως να αποφύγουμε ένα υπερβολικό look. Το λευκό πουκάμισο σου δίνει και πάλι τη λύση αφού θα ρίξει τους τόνους χωρίς να αποδυναμώσει τη δυναμική της φούστας σου.

Athleisure look

Όταν λέμε πως το λευκό πουκάμισο ταιριάζει με όλα τα στιλ το εννοούμε. Αν αγαπάς τα φούτερ και τα sneakers αλλά θέλεις ένα πιο προσεγμένο αποτέλεσμα αυτό το look είναι για σένα. Το λευκό πουκάμισο είναι αυτό που δένει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια μαζί ειδικά αν δεν αναμείξεις πολλά διαφορετικά χρώματα.

Το look των διακοπών

Τα jeans σορτσάκια τα έχουμε συνδυάσει με τις διακοπές μας και με βόλτες σε νησιά κοντά σε παραλίες. Με το καιρό όμως θέλουμε να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα φανελάκια και να βρούμε μια πιο classy λύση.

Ένα λευκό λινό πουκάμισο θα σου δώσει ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Είναι ιδανικό για χαλαρές βόλτες με μια ψάθινη τσάντα και αφήνοντας το με ανοιχτά κουμπιά με το μαγιό να φαίνεται έχει το ανέμελο vibe του καλοκαιριού.

Cropped λευκό πουκάμισο

Τα crop tops έχουν επιστρέψει δυναμικά και ένα πουκάμισο με λεπτά δεσίματα στη μέση μέσα από τα οποία φαίνεται το δέρμα σου είναι μια τέλεια επιλογή για ένα βραδινό look με μια maxi φούστα. Φυσικά μπορείς να το φορέσεις και για πρωινή εμφάνιση με ένα ψηλόμεσο jeans.

Θηλυκό sexiness

Ένα λευκό πουκάμισο με τον αρχικά ανδρόγυνο χαρακτήρα του δίνει μια έντονη θηλυκότητα κι ένα sexiness σχεδόν αιθέριο. Αν σου αρέσει να φοράς τα πουκάμισα σου με βαθύ άνοιγμα μπορείς είτε να φορέσεις ένα lingerie κομμάτι ειδικά φτιαγμένο για να φαίνεται μέσα από τα ρούχα είτε απλώς να χρησιμοποιήσεις body tapes.

Ένας καινούργιος τρόπος να αφήνεις το πουκάμισο σου ανοιχτό, που μας σύστησαν οι πασαρέλες είναι να κουμπώσεις τα κάτω κουμπιά αλλά και τα δύο πάνω αφήνοντας ένα πιο στενό άνοιγμα με λιγότερη κίνηση στο στήθος.

Διαβάστε ακόμα: 

Η Lena Dunham λάνσαρε την πρώτη της συλλογή για plus size γυναίκες

Self Care Daily Routine: Λιάνα Χατζηπρίμου

 

 

Πηγή: Savoirville
TAGS: outfits