Αλόη βέρα: Τα 4 βασικά οφέλη της στο δέρμα σου

Είναι πάρα πολύ πιθανό να ανήκεις και εσύ σε αυτό το τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν υποφέρει έστω και μια φορά στη ζωή τους από ηλιακά εγκαύματα. Και πιθανότατα εκείνη ήταν η στιγμή που έψαξες σε όλα τα μπουκαλάκια, που συσσωρεύεις τα τελευταία χρόνια στο μπάνιο σου, για να δεις τι θα σε ανακουφίσει.

Έτσι ανακάλυψες τα οφέλη της αλόη βέρα στο δέρμα σου.
Παρόλο που η αλόη βέρα είναι συνώνυμη με την ανακούφιση από το ηλιακό έγκαυμα, αυτό το ισχυρό φυτό έχει πολλές άλλες ιδιότητες που το καθιστούν χρήσιμο και σε άλλες πτυχές της φροντίδας του δέρματός σου.

Ενυδατώνει το δέρμα και μειώνει την ερυθρότητά του
Μαζί με την υψηλή περιεκτικότητα της σε νερό, η αλόη ενυδατώνει το δέρμα με τη βοήθεια μορίων σακχάρου τα οποία ονομάζονται βλεννοπολυσακχαρίτες. Αυτά τα μόρια έχουν μια χημική δομή που βοηθά στη δέσμευση της υγρασίας στο δέρμα. Έτσι το δέρμα σου ενυδατώνεται πολύ γρήγορα.  Για να διατηρήσεις για παράδειγμα το πρόσωπό σου ενυδατωμένο όλη την ημέρα, μπορείς να εφαρμόζεις κάποιο σέρουμ ή μια κρέμα προσώπου.

Βοηθάει στην αντιμετώπιση διάφορων δερματοπαθειών
Η αλόη βέρα έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση. Έτσι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων δερματοπαθειών όπως: η ακμή, η ψωρίαση κ.α. Επίσης ανακουφίζει από τον έντονο κνησμό και μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή αιμορραγιών.

 

Ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής
Η αλόη έχει θρεπτικές ιδιότητες και μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά σου δυνατά και υγιή. Λόγω των αντιμικροβιακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων της, βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Επίσης τα ένζυμα της γέλης της, μπορούν να απαλλάξουν το τριχωτό της κεφαλής από όλα τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσουν έτσι την αναγέννηση του δέρματος γύρω από τους θύλακες των τριχών.

Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής
Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την ακμή, η αλόη βέρα έχει θεραπευτική εφαρμογή αφού τα αντιβακτηριδιακά της στοιχεία αποτρέπουν τα βακτηρίδια να μολύνουν τις πληγές που προκαλεί η ακμή και επιταχύνουν ταυτόχρονα τη διαδικασία της επούλωσης.

Συμβουλέψου τον δερματολόγο σου και, που ξέρεις; Μπορεί αυτή να είναι η θεραπεία που έψαχνες!

Διαβάστε ακόμα: 

Τι είναι τα blue beauty προϊόντα και πώς βοηθούν τον πλανήτη

Πώς θα μείνουν τα φυτά σου ζωντανά ενώ εσύ λείπεις διακοπές

 

Πηγή: Savoir Ville