Υβριδική εργασία: 4 tips για να ξεχωρίσεις στον νέο εργασιακό κόσμο

Έχουμε αναφερθεί ήδη στην «τρικυμία» που έχει προκαλέσει η πανδημία στην καθημερινότητα μας. Ιδιαίτερα, ο κόσμος της εργασίας έχει υποβληθεί σε τεράστιες αλλαγές, αλλαγές οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις συνεχείς προκλήσεις.

Ο υβριδικός κόσμος είναι εδώ. Η άμεση-καθημερινή επαφή, έχει αρχίσει να φαντάζει κάτι μακρινό. Το άγχος, η απομόνωση και τα χιλιάδες ερωτήματα που προκύπτουν συνεχώς, επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία και φυσικά την επαγγελματική μας απόδοση. Δεν θα ήταν υπερβολή αν υποστηρίζαμε ότι το εργασιακό περιβάλλον πλέον ηγείται από ένα «νέο μοντέλο», ένα μοντέλο που αξιοποιεί την «απομακρυσμένη» εργασία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα άρθρο το οποίο θα εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να υψώσουμε ανάστημα στον υβριδικό πλέον κόσμο. Παρακάτω, θα βρεις κάποια tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ξανά την αυτοπεποίθησή σου και να ξεχωρίσεις σε ένα διαφοροποιημένο εργασιακό περιβάλλον.

Ανάδειξε τις επιτυχίες σου
Η γνώση των τρόπων με τους οποίους έχεις πετύχει ή συμβάλει στους βασικούς στόχους της εταιρείας σου, θα σε βοηθήσει να προωθήσεις πιο εύκολα τον εαυτό σου. «Η αυτοπροβολή χρειάζεται εξάσκηση», υποστηρίζει η Sharon Hegarty, διευθύντρια μάρκετινγκ στη Samsung. «Πάρε ένα φύλλο και γράψε όλες τις επιτυχίες σου», δηλώνει στο περιοδικό STYLIST. Ακόμη, προσθέτει: «Μη φοβάσαι να ζητήσεις ευκαιρίες για να αναδείξεις τη δουλειά σου. Η απόκτηση χρόνου ομιλίας είναι μερικές φορές δύσκολη, ειδικά όταν εργάζεσαι εξ αποστάσεως, οπότε σκέψου τρόπους με τους οποίους μπορείς να αναδείξεις τον εαυτό σου».

Μη φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις 
Κανείς δεν είναι τέλειος. Κανείς δεν έχει τις απαντήσεις για το οτιδήποτε. Πρέπει να μάθεις να ρωτάς ό,τι δεν καταλαβαίνεις και να μην προσποίησε ότι το γνωρίζεις. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, είναι η έλλειψη αυθεντικότητας και διαφάνειας στον χώρο της εργασίας τους. Σύμφωνα με τη Gittens-Ottley, «η υποβολή ερωτήσεων, όχι μόνο σου παρέχει μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία, αλλά δείχνει επίσης την επιθυμία σου να μάθεις και να αναπτυχθείς μέσω της καθοδήγησης ενός ατόμου ή της ευρύτερης ομάδας».

Πες «ΝΑΙ» στις ευκαιρίες
Αν θέλεις να ξεχωρίσεις στον υβριδικό-εργασιακό κόσμο, τότε πρέπει να αξιοποιήσεις στο έπακρο κάθε ευκαιρία που σου επιτρέπει να αναδείξεις τις ικανότητές σου. «Είναι εύκολο να αποφύγεις τις εθελοντικές εργασίες όταν βρίσκεσαι σε έναν υβριδικό κόσμο, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό να κρατάς γνωστό το προσωπικό σου brand, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι τη δουλειά που κάνεις», εξηγεί η Emily Button-Lynham, business και life coach και ιδρύτρια της Emily Button Creative.

Να είσαι δραστήρια/ος
Ένα από τα πιο δύσκολα parts της υβριδικής εργασίας, είναι η απομάκρυνση από την καθημερινή τριβή ή τις συνομιλίες με τον διευθυντή και τους συναδέλφους σου. Για να διορθωθεί αυτό, γιατί να μην σκεφτείς να προγραμματίσεις εσύ αυτές τις συνομιλίες; Για παράδειγμα, η Sonja Gittens-Ottley τονίζει: «Προγραμμάτισε γρήγορες κλήσεις ώστε να μπορείς να συζητήσεις την πρόοδο σου, αλλά και να λάβεις σχόλια για τα τελευταία επιτεύγματά σου. Φρόντισε να προετοιμάζεσαι ενεργά γι’ αυτό που θέλεις να συζητήσεις πριν από τις κλήσεις, ώστε να είσαι έτοιμη/ος να αξιοποιήσεις στο έπακρο εκείνη τη στιγμή και να μετακινήσεις την καριέρα σου προς την κατεύθυνση που θέλεις να πάει».

Διαβάστε ακόμη:

-Τι είναι το sumac και πού μπορείς να το προσθέσεις;

-Τα μέρη που πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό αλλά το ξεχνάς

Πηγή: Savoirville