Work from home: Πώς θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου εάν συνεχίζεις να δουλεύεις από το σπίτι

Η στάση του σώματος είναι πολύ σημαντική  για την υγεία σου αφού μπορεί να σε γλιτώσει από μελλοντικούς πόνους και άλλα μυϊκά προβλήματα. Μετά όμως από ενάμιση χρόνο δουλειάς από το σπίτι μάλλον δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τη σωστή στάση σώματος.

Ποια είναι όμως η σωστή στάση σώματος
Για τον καθένα η σωστή στάση σώματος διαφέρει αλλά ιδανικά μπορούμε να πούμε πως είναι η εξής:

  • τα αυτιά και οι ώμοι να βρίσκονται σε μια ευθεία γραμμή όταν είσαι καθιστή στο γραφείο σου, χωρίς να φέρνεις τους ώμους πολύ ψηλά και κοντά στα αυτιά
  • οι γοφοί και τα γόνατα να είναι λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Όταν κάθεσαι σταυροπόδι, οκλαδόν κ.λπ σίγουρα “χαλάς” τη στάση σου και επιβαρύνεις τους μύς σου.
  • τα πόδια σου να πατάνε καλά στο πάτωμα.

Πώς επηρέασε η δουλειά από το σπίτι τη στάση του σώματός σου
Αν πεις πως όλο αυτό το διάστημα δεν έχεις δουλέψει, έστω και για λίγες ώρες, από τον καναπέ η το κρεβάτι σου θα είναι ψέματα. Αυτό σημαίνει πως δεν ήσουν σε θέση να κάθεσαι σωστά και αυτό επιβάρυνε τη στάση σου. Επίσης οι περισσότεροι δουλέψαμε στο τραπέζι της κουζίνας, της τραπεζαρίας ή του σαλονιού. Άρα καθόμασταν σε μια λάθος καρέκλα που προφανώς δεν έχει σχεδιαστεί για να περνάς εκεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου.

Τέλος, όλο αυτό το διάστημα που δουλέψαμε από το σπίτι μειώθηκε αισθητά η κίνησή μας. Γιατί ναι, ακόμα και τα λεπτά που περπατάς για να βρεις το παρκαρισμένο σου αμάξι συγκαταλέγονται στην άσκηση.

Πώς όμως θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου εάν συνεχίζεις να δουλεύεις από το σπίτι;
Αυχένας

Αρχικά πρέπει να ανακουφίζεις που και που τον αυχένα σου. Για να το κάνεις αυτό αρκεί να χρησιμοποιήσεις ένα foam roller και να ξαπλώσεις πάνω του “ρολάροντας”. Εάν δεν έχεις foam roller σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα θα πετύχεις και μια πετσέτα που θα την έχεις διπλώσει σε ρολό.

Λάστιχα γυμναστικής

Ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να γυμναστείς στο σπίτι. Με τα λάστιχα γυμναστικής μπορείς εύκολα να κάνεις ένα ολοκληρωμένο stretching με διάφορες ασκήσεις τόσο για τα χέρια όσο για την πλάτη και τα πόδια.

Massage gun

Σίγουρα όχι ο πιο οικονομικός τρόπος αλλά ίσως αξίζει να επενδύσεις σε ένα massage gum που θα σε ανακουφίσει από τους πόνους και θα χαλαρώσει όλους τους σφιγμένους σου μυς.

Διαβάστε ακόμη:

-Πώς να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα, μύθοι και αλήθειες

-Black Island: Tο νέο γερμανικό θρίλερ στο Netflix που θα βγάλει τον ντετέκτιβ από μέσα σου

 

Πηγή: Savoirville