Τρία tips για να φαίνεσαι πάντα στυλάτη και εναρμονισμένη με τις τάσεις της μόδας

Η μόδα είναι ο ιδανικότερος τρόπος έκφρασης των γυναικών. Αποτελεί ένα καθολικό ζήτημα, αλλά και μια αναγκαιότητα στη ζωή μας, αφού μέσα από εκείνη αναδεικνύουμε κάθε ξεχωριστό στοιχείο του χαρακτήρα μας. Φυσικά, όπως όλα αλλάζουν, έτσι κι ο κόσμος της μόδας σήμερα είναι αρκετά διαφορετικός από το παρελθόν.

Συγκεκριμένα στον 21ο αιώνα, η μόδα είναι πιο τολμηρή από ποτέ, αντανακλώντας μια γενιά που δεν φοβάται να πει τι θέλει. Εν έτει 2021, το στυλ δεν είναι μόνο ένας τρόπος ντυσίματος, αλλά μια νότα διαφορετικότητας και μοναδικότητας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STREET STYLE (@streetstyled)

Η μόδα σήμερα  

Η μόδα είναι κάτι παραπάνω από όμορφα ρούχα. Αν και βασίζεται σε ποικίλες παραμέτρους, όπως η ηλικία, το επάγγελμα, και το περιβάλλον, οι γυναίκες του σήμερα πρέπει να ακολουθούν καθαρά τις δικές τους επιθυμίες, και να τάσσονται υπερ μια τάσης που τις εκφράζει αληθινά. Οι τάσεις της μόδας ξεκινούν ως μια ιδέα από έναν σχεδιαστή μόδας, που έρχεται με μια συλλογή εμπνευσμένη από στοιχεία όπως ο πολιτισμός, η μουσική, ακόμη κι η πολιτική. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούμε κάθε νέα τάση που ξεπροβάλλει. Κι αυτό γιατί; Γιατί δεν κολακεύουν όλα τα ρούχα το σώμα μας. Δεν ταιριάζει κάθε τάση, σε κάθε γυναίκα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι ωφέλιμο να γνωρίζεις και να ακολουθείς  3 βασικά tips, προκειμένου να φαίνεσαι πάντα εναρμονισμένη με τις τάσεις της μόδας (ακόμη κι αν δεν είσαι).

Μάθε τον σωματότυπό σου

Είναι πολύ εύκολο να επηρεαστείς από μια νέα τάση. Όλα όσα βλέπεις στο Instagram και στο Pinterest, σε επηρεάζουν υποσυνείδητα και σε ωθούν να αγοράσεις οτιδήποτε βλέπεις. Ως αποτέλεσμα, συγχέεσαι και προσπαθείς να «ταιριάξεις» με κάθε νέα τάση που ξεπροβάλλει.

Ωστόσο, ένα ρούχο δεν ταιριάζει ποτέ σε όλους. Ένα συγκεκριμένο κομμάτι, μπορεί να φαίνεται άψογο σε έναν τύπο σώματος, και «τρομακτικό» σε έναν άλλον. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζεις τον τύπο του σώματός σου, αλλά και ποια ρούχα κολακεύουν τη σιλουέτα σου. Εάν δεν είσαι σίγουρη για τον τύπο σώματός σου, πολλά καταστήματα μόδας είναι στη διάθεσή σου για να σου δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές και να σου κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις.

Επιμελήσου την ντουλάπα σου

Είναι υψίστης σημασίας να έχεις μια ντουλάπα που να ταιριάζει στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Ο χρυσός κανόνας για την τέλεια ντουλάπα, είναι να έχεις πολλές  επιλογές για να ταιριάζεις με το παντελόνι, τη φούστα και γενικότερα το κάτω μέρος του outfit σου. Ακόμη, είναι προτιμότερο να αγοράζεις ρούχα που διατηρούν την αξία τους στον χρόνο, παρά να κάνεις επιπολαίες αγορές, τις οποίες μετά από 1 λεπτό τις μετανιώνεις.

Μάθε να συνδυάζεις διαφορετικά κομμάτια

Όσον αφορά τη μόδα, ο πιο κομψός τρόπος για να φαίνεσαι πάντα στυλάτη και εναρμονισμένη με τις τάσεις, είναι να γνωρίζεις πώς να συνδυάζεις διαφορετικά κομμάτια. Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης. Χρειάζεται εξάσκηση για να αντιλαμβάνεσαι πως μπορεί να συνδυαστεί ένα ρούχο διαφορετικού στυλ, σχεδίου, χρώματος, και υλικού με ένα άλλο.

Διαβάστε ακόμα

Στη δεύτερη σεζόν της σειράς ‘Valeria’ οι ηρωίδες ανακαλύπτουν τελικά τη δύναμη της γυναικείας φιλίας

3 tips για να φαίνεσαι πάντα στυλάτη και εναρμονισμένη με τις τάσεις της μόδας

Πηγή: savoirville.gr