Κλείσιμο

Τρεις τρόποι για να νιώσεις αμέσως καλύτερα

Αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι λίγη ώθηση; Αισθάνεσαι πως η μέρα σου δεν ξεκίνησε πολύ καλά και όπως θα περίμενες και πως δεν προβλέπεται να τελειώσει ευχάριστα το σημερινό σου 24ωρο;

Όλοι έχουμε περάσει κάτι αντίστοιχο. Όλοι κατά καιρούς βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε για να αποφύγουμε αυτή τη κατάσταση στο μεσοδιάστημα της ημέρας. Εκείνη τη στιγμή δηλαδή που απλά χρειαζόμαστε μια επαναφορά, πριν ξεκινήσουμε και πάλι την υπόλοιπη μέρα μας.

Εάν ταυτίζεσαι κι αν όλα τα παραπάνω σου ακούγονται οικεία, ακολουθούν 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα ‘τώρα’.

Πιες ένα ποτήρι νερό

Το να παραμένεις ενυδατωμένος/η είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουν να υποστηριχθούν σωστά όλες αυτές οι καθημερινές σωματικές σου λειτουργίες. Μέσα σε αυτές ασφαλώς συμπεριλαμβάνονται και τα ενεργειακά σου επίπεδα όπως επίσης και η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου σου. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό λοιπόν ανά τακτά διαστήματα μέσα στην ημέρα μπορεί να σου φανεί πολύ ωφέλιμο, μιας και θα δώσεις στο σώμα σου την ώθηση που χρειάζεται, αυξάνοντας την ενέργεια και τις συνολικές λειτουργείες του σώματος σου, όπως είναι η μνήμη, η διάθεση και φυσικά την ικανότητα του να εστιάζεις καλύτερα σε όλα εκείνα που θέλεις να φέρεις εις πέρας.

Ώρα να βγεις στον ήλιο

Η λήψη ηλιοφάνειας στη πραγματικότητα αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης μας, τα οποία με την σειρά τους μας βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης μας. Εάν έχεις χρόνο λοιπόν, εάν είσαι λάτρης του ήλιου και αν νοσταλγείς λίγο προσωπικό και ουσιαστικό χρόνο κοντά στη φύση, τότε κάνε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή απλά κατευθύνσου έξω και πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Ύστερα από μερικά λεπτά, επανέλαβε!

Κάνε μερικές διατάσεις ή ασκήσεις

Έχεις στρώμα γυμναστικής; Αν ναι, βρες λίγο ποιοτικό χρόνο μέσα στην ημέρα (ακόμα και αν πρόκειται για λίγα μόνο λεπτά) για να βοηθήσεις το αίμα σου να ρέει καλύτερα, απελευθερώνοντας έτσι την συσσωρευμένη ένταση που αισθάνεσαι σωματικά αλλά και ψυχικά.

Εάν ασχολείσαι ή αν έχεις ακούσει μερικές πληροφορίες σχετικά με το σύστημα φυσικής κατάστασης του Pilates, τότε σίγουρα γνωρίζεις πόσο ωφέλιμη είναι μια γρήγορα προπόνηση για την τόνωση της διάθεσης σου. Εναλλακτικά, επέλεξε το είδος εκγύμνασης που σου ταιριάζει καλύτερα, αν θέλεις αναζήτησε μερικά βίντεο στο διαδίκτυο με γνώμονα τα δικά σου θέλω και ύστερα επικεντρώσου στη βελτίωση της διάθεσης σου.

Είναι βέβαιο πως θα εκπλαγείς με το πόσο καλύτερα θα αισθανθείς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αρκεί να ακούσεις το σώμα και το μυαλό σου. Αρκεί να συνειδητοποιήσεις πως ο σκοπός εδώ είναι να αναζητήσεις μια πιο ισορροπημένη και υγιή ζωή επειδή το διάλεξες και όχι επειδή πρέπει να το κάνεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ανυπομονείς να τελειώσει το συντομότερο δυνατό μια ημέρα που σαν αυτή χειρότερη δεν θα υπάρξει, φρόντισε να προσθέσεις σε αυτό το 24ωρο μερικές αισιόδοξες σκέψεις, εκείνες τις βαθιές ανάσες που σου ανέφερα, αρκετό νερό για την απαιτούμενη ενυδάτωση του οργανισμού σου και το κυριότερο: Ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου. Κι ας πρόκειται ακόμα και για δέκα μόνο λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι αυτό που προσφέρει κάθε ζώδιο στο εργασιακό του περιβάλλον

Τι προτείνει μία ντόπια να δεις και να κάνεις στη Λευκάδα

Πηγή: savoirville