«Τον φουκαρά»: Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε τη συμπάθεια της προς τον υπουργό Υγείας

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε τη συμπάθεια της προς τον Βρετανό υπουργό Υγείας ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με απανωτές επιθέσεις από τον πρώην πολιτικό σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον, μεταξύ άλλων με την αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον χαρακτήρισε ανίκανο.

«Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω», είπε η βασίλισσα στον Τζόνσον στην αρχή της συνάντησής τους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Μάρτιο το 2020, πριν από περίπου 15 μήνες.

«Μόλις συνομιλούσα με τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησής σας - τον φουκαρά... Πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα», δήλωσε η 95χρονη μονάρχης.

«Πηγαίνουν», απάντησε ο Τζόνσον.

Τα σχόλια της βασίλισσας έρχονται αφού ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις εναντίον του πρώην αφεντικού του και εναντίον του Χάνκοκ για την διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, λέγοντας ότι ο υπουργός Υγείας έπρεπε να είχε αποπεμφθεί κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι έλεγε ψέματα σε συναντήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κάμινγκς δημοσίευσε φωτογραφίες με στιγμιότυπα οθόνης από προγενέστερες ανταλλαγές μηνυμάτων του ιδίου με τον πρωθυπουργό, όπως υποστήριξε, στα οποία ο Τζόνσον απαντούσε στα παράπονα για την αργή πρόοδο των προσπαθειών του Χάνκοκ, λέγοντας για τον υπουργό: «Παντελώς ανίκανος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ