Κλείσιμο

Το συνηθισμένο λάθος στις ασκήσεις κοιλιακών που προκαλεί έντονους πόνους στη μέση

Είτε κάνεις γυμναστική στο σπίτι με κάποιο βίντεο στο Youtube, με βιντεοκλήση ή στο γυμναστήριο, θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι σε κάθε άσκηση πρέπει να προσέχεις τη στάση όλου του σώματος. Ακόμα κι αν πρόκειται για μία άσκηση που επικεντρώνεται στα πόδια ή τους κοιλιακούς, το σώμα σου πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία για να μην προκληθούν τραυματισμοί και να είναι αποτελεσματική η άσκηση.

Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε στις ασκήσεις των κοιλιακών;
Θα έχεις ακούσει πολλούς να επιμένουν σε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια που κάνει όλη τη διαφορά. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές η μέση δεν ακουμπά σωστά στο έδαφος και δεν είναι σε ευθεία, αλλά σε καμπύλη, όπως όταν κάνεις γέφυρα. Η μέση σου πρέπει να βρίσκεται κολλημένη στο χαλάκι της γυμναστικής. Αν δεν είναι, σημαίνει ότι ο κορμός σου δεν είναι ενεργοποιημένος στη συγκεκριμένη άσκηση. Έτσι του προσθέτεις ένα ακόμη “βάρος” που μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε πόνους ή δυσφορία.

Στην περίπτωση που η μέση σου κάνει αυτή τη χαρακτηριστική καμπύλη και δεν ακουμπά το έδαφος, οι ασκήσεις δεν είναι τόσο αποτελεσματικές. Ακόμη κι αν γυμνάζεις τους κοιλιακούς σου με την κίνηση των ποδιών, η μέση σου παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι φυσικά και πιο σωστό για τη σπονδυλική σου στήλη να παραμένει στο έδαφος.

Πώς θα διορθώσεις αυτό το μικρό αλλά σημαντικό λάθος;
Το πρώτο βήμα είναι να μην δίνεις τόση έμφαση στο σημείο που θες να γυμνάσεις, αλλά σε όλο το σώμα. Η μέση σου είναι ένα από τα βασικότερα σημεία και σίγουρα δεν θες να την επιβαρύνεις επιπλέον. Δοκίμασε να κάνεις μία άσκηση για τους κοιλιακούς σου, διατηρώντας τη μέση σου στο έδαφος:

Ξάπλωσε στο χαλάκι σου, σήκωσε τα πόδια ευθεία και τεντωμένα και φλέξαρε τα πέλματα.
Έχοντας τη μέση στο έδαφος, χαμήλωσε το κάθε πόδι εναλλάξ προς το έδαφος, χωρίς όμως να ακουμπήσει κάτω.
Κάνε 8-10 επαναλήψεις και ακούμπα με τα δάχτυλα τη μέση σου για να βεβαιωθείς ότι είναι στο σωστό σημείο.

Διαβάστε ακόμη:

 

Οι Γαλλίδες μας διδάσκουν πώς να φορέσουμε τα lingerie κομμάτια

Γιατί παίρνουμε τα unfollow στο Instagram τόσο προσωπικά;

Πηγή: savoirville.gr