Το να κάνεις φίλους μετά τα 30 δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο

Διανύοντας τη δεκαετία των 20, πιστεύεις πως οι φίλοι σου είναι και η οικογένειά σου.

Δεν είναι τυχαίο το ότι η πιο δημοφιλής σειρά του πλανήτη χτίστηκε γύρω από την ιδέα ότι “στα 20, οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε”. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα διατηρηθεί ακέραιο για μία περίπου δεκαετία. Από εκεί και πέρα, κάποιοι ίσως θελήσουν να κάνουν δικές τους οικογένειες, να πάνε σε κάποια άλλη χώρα για μία νέα αρχή και πάει λέγοντας.

Η μοναξιά που αφήνει αυτό σε μερικούς ανθρώπους, μπορεί να γίνει κυριολεκτικά αβάσταχτη.

Το να κάνεις νέους φίλους μετά τα 30 δεν θα έπρεπε να μοιάζει βουνό

Αυτό που δεν συνειδητοποιείς είναι ότι δεν βρίσκεσαι μόνο εσύ στη φάση αυτή. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που θέλουν να κοινωνικοποιηθούν λίγο περισσότερο και να γνωρίσουν νέες παρέες και φίλους. Ειδικά μετά τις καραντίνες της τελευταίας χρονιάς, οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ αποξενωμένοι και απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους. Αυτή η αίσθηση μπορεί να προσθέτει ένα επιπλέον κοινωνικό άγχος ορισμένες φορές, όμως σίγουρα δεν σβήνει την όρεξη για νέες φιλίες.

Μπορεί ακόμη να μοιάζει τρομακτικό, αλλά υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι να προσπαθήσεις

Για αρχή, μη φοβάσαι τόσο να δοκιμάσεις το οτιδήποτε καινούριο. Εν ολίγοις; Βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου. Αυτό είναι και το σημαντικότερο εμπόδιο για να ξεκινήσεις και να κάνεις μερικές ωραίες γνωριμίες. Όσο ανησυχείς για το τι θα πουν οι άλλοι και αν αυτό θα επηρεάσει κάπως την καθημερινότητά σου, δεν θα μπορέσεις να φτάσεις πολύ μακριά. Αντ’ αυτού δοκίμασε κάτι νέο. Είτε πρόκειται για ένα χόμπι είτε για μία απλή δραστηριότητα. Είναι ένα από τα καταλληλότερα μέρη για να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο που θα έχετε έστω και ένα κοινό ενδιαφέρον.

Αν θες αυτό να γίνει πιο ομαλά, μπορείς να δοκιμάσεις αρχικά να το κάνεις online

Για παράδειγμα, μπορείς να γίνεις μέλος σε κάποιο από τα book clubs του Instagram ή να βρεις online κάποιες ομάδες πεζοπορίας. Έτσι και θα δοκιμάσεις κάτι νέο ή θα εξερευνήσεις ακόμη περισσότερο, και με καλή συντροφιά, κάτι που ήδη αγαπάς πολύ.

Μη φοβηθείς να ανοιχτείς σε έναν νέο άνθρωπο στη ζωή σου

Δεν θα μπορέσεις να έρθεις ποτέ ουσιαστικά κοντά με έναν άνθρωπο αν κρατάς τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου για σένα και μόνο. Αφού έχεις κάνει μία νέα φιλία και έχεις βεβαιωθεί ότι έχεις έναν άνθρωπο απέναντι σου που μπορείς να εμπιστευτείς, δοκίμασε να μοιραστείς ορισμένα πράγματα για σένα. Θα δεις ότι θα φύγει ένα τεράστιο βάρος από σένα. Παράλληλα, ίσως βρεις τελικά τη στήριξη που έψαχνες εκεί που δεν το περίμενες καθόλου.

Διαβάστε Ακόμη

Πώς να φροντίσεις την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια

5 σκέψεις που πρέπει να κάνεις πριν αγοράσεις έναν καναπέ σαλονιού

Πηγή: Savoirville
TAGS: φιλιά