Το λάθος που κάνεις με τον σκύλο σου όταν δουλεύεις από το σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ο σκύλος σου είναι ο πιο αφοσιωμένος φίλος σου, κατά πάσα πιθανότητα εδώ και πολύ καιρό. Ίσως και χρόνια.

Έχει ακούσει τα μυστικά σου, λογικά όλα, σε παρηγόρησε όταν δεν ένιωθες καλά, έμεινε στο πλάι σου όταν κρύωσες και σίγουρα έκανε την καραντίνα και τα lockdown πολύ ομορφότερα. Παραδέξου το. Ο σκύλος σου είναι η καλύτερη παρέα που θα μπορούσες να έχεις γενικά. Είναι οικογένεια.

Και μιλώντας για τα lockdowns, ας μην ξεχνάμε και τη δουλειά από το σπίτι.

Θα μου πεις πως κολλάει αυτό με το κατοικίδιό σου; Φαίνεται, πως κι εσύ, όπως πολλοί από εμάς πιθανότατα κάναμε λάθος δουλεύοντας από το σπίτι μας και έχοντας σκύλο.

Και αυτό το λάθος επηρεάζει μακροπρόθεσμα πιο πολύ τον αγαπημένο σου φίλο παρά εσένα.

Όσο δουλεύαμε από το σπίτι (ή ίσως για κάποιους που δουλεύουν και τώρα από το σπίτι ακόμα ισχύει) ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο με το αγαπημένο μας τετράποδο όλη μέρα. Και ενώ δεν θα μαντεύαμε πως μπορεί να υπάρχει κάτι κακό με αυτό μάλλον οι ειδικοί διαφωνούν.

Γιατί;

Φαίνεται πως το σκυλοπαιδάκι σου συνηθίζει στο να σε έχει κοντά και μπορεί να υποφέρει από άγχος αποχωρισμού μόλις χρειαστεί να επιστρέψεις στο γραφείο ή αν πρέπει να λείψεις περισσότερο από το σπίτι. Αυτό ίσως κάνει τον αγαπημένο σου σκύλο να νιώσει παραμελημένος.

Οπότε ποια είναι η λύση σύμφωνα με τους ειδικούς;

Ας συμφωνήσουμε πως τα κατοικίδια είναι οικογένεια και πως είναι βασικό να τους δείχνεις τη στοργή και την αφοσίωσή σου, ακριβώς όπως τη δείχνουν κι εκείνα. Οι ειδικοί όμως αναφέρουν πως προκειμένου να αποφύγεις στο μέλλον τυχόν άγχος που μπορεί να αντιμετωπίσει το τετράποδο σου, είναι βασικό να διασφαλίσεις πως θα είναι ευτυχισμένο ακόμα κι όταν εσύ δεν είσαι σπίτι.

Για αυτόν τον λόγο προτείνουν, αν εργάζεσαι ακόμα από το σπίτι να τοποθετείς ακόμα και δέκα λεπτά το σκύλο σου στο crate του ή να κλείνεις την πόρτα του δωματίου που εργάζεσαι ώστε να περάσει λίγο χρόνο μόνος του.

Συνιστάται επίσης να αφήνεις παιχνίδια, όπως διαδραστικά παζλ για να ενθαρρύνεις το ανεξάρτητο παιχνίδι.

Άλλωστε, ακόμα και με το κατοικίδιό σου η υγιής σχέση είναι βασική.

Διαβάστε επίσης:

Δεν ξέρεις πώς να συνδυάσεις τα leggings σου τον χειμώνα;

Ποια είναι τα 3 ζώδια που θα πιεστούν περισσότερο αυτόν τον μήνα

Πηγή: savoirville