«Το κορίτσι που στραβοκοιτάει»: Πωλείται ένα από τα πιο διάσημα ιντερνετικά memes (pic)

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες memes στο διαδίκτυο, τόσα που με δυσκολία μπορούμε να τα συγκρατήσουμε όλα στη μνήμη μας. Αλλά ποιος δεν θυμάται το... ανησυχητικό βλέμμα της μικρής Chloe, όταν η μητέρα της ανακοίνωσε ότι θα πάνε στην Disneyland. 

Το στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβούσε εκείνη την ώρα η μητέρα της (το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατ. προβολές), κατέκτησε το ίντερνετ με την μικρή Chloe να γίνεται διεθνώς αναγνωρίσιμη ως «Side-eyeing Chloe».

«Άνοιξα το Tumblr και υπήρχαν αμέτρητες σελίδες με το πρόσωπο της Chloe», είπε η μητέρα της στο BBC. Λίγες μέρες μετά, ένα άρθρο του Buzzfeed είχε ανακηρύξει την Chloe ως «προστάτιδα του Tumblr» και «βασίλισσα και θεά του διαδικτύου». 

Η 10χρονη πλέον Chloe και η οικογένεια της πήραν την απόφαση να πουλήσουν το συγκεκριμένο meme ως NFT (non-fungible token), με τις προσφορές να ξεκινούν στα 5 Ethereum (σ.σ.: το Ethereum είναι ένα κρυπτονόμισμα αξίας έκαστο περίπου 15.000 δολαρίων).

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση θα δοθούν για τις σπουδές της Chloe, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια.

Μάλιστα η Chloe , διατηρεί λογαριασμό στο Instagram με περισσότερους από 500 χιλιάδες ακολούθους ενώ έχει συμμετάσχει και σε διαφήμιση της Google.

Πηγή: BBC
TAGS: πώληση