Tο καθάρισμα του σπιτιού δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Tο καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι ίσως η αγαπημένη σου δραστηριότητα. Είναι όμως αναγκαίο και επίσης εξαιρετικό αγχολυτικό. Ας μην κρυβόμαστε όμως, συνήθως όταν καθαρίζουμε το σπίτι θα προτιμούσαμε σίγουρα να κάνουμε κάτι άλλο.

Δεν χρειάζεται όμως κόπο, χρειάζεται τρόπο κι έτσι ακόμα κι αν δεν αγαπάς τη διαδικασία, με τους παρακάτω τρόπους θα την κάνεις σίγουρα πιο υποφερτή αλλά και σύντομη.

Κάνε μία δουλειά σε συνδυασμό με κάτι που σου αρέσει
Αν σου αρέσει να ακούς μουσική, φόρεσε ακουστικά και κάνε παράλληλα μία μικρή δουλειά του σπιτιού, όπως σκούπισμα ή σφουγγάρισμα ή ακόμα και ξεσκόνισμα. Αν συνδέσεις μία ‘’αγγαρεία’’ με κάτι που αγαπάς, παύει να είναι αγγαρεία. Μαγικό;

Ένας δίσκος μπορεί να λειτουργήσει σαν συρτάρι
Έχεις δει σε ινσταγκραμικά σαλόνια δίσκους τραπεζιών που έχουν μέσα από κεριά μέχρι μικρά σουβέρ; Ο λόγος δεν είναι μόνο πως δείχνουν όμορφα, αλλά λειτουργούν και σαν συρτάρια σε κοινή θέα, που κάνουν το σπίτι να δείχνει πιο μαζεμένο και λιγότερο ακατάστατο.

Ακολούθησε (ξανά) τη συμβουλή της μαμάς 
Στο έχω ξαναπεί και θα στο γράψω σχεδόν όσες φορές μου το έχει πει και η μαμά μου (η μαμά Μαρία). Όταν βγάζεις κάτι από τη θέση του, φρόντιζε να το βάζεις αμέσως μόλις το χρησιμοποιήσεις. Έτσι ο χώρος σου δεν θα φαίνεται ποτέ απεριποίητος.

Ξεκίνα από το κρεβάτι σου
Αν κάθε μέρα μόλις ξυπνάς στρώνεις το κρεβάτι σου, όσο αστείο κι αν ακούγεται αμέσως το σπίτι θα σου φαίνεται πιο μαζεμένο και θα έχεις ξεκινήσει την ημέρα σου μαζεύοντας ήδη το ένα δωμάτιο του σπιτιού. Αυτόματα θα έχεις μία λιγότερη δουλειά.

Καθάρισε το ντους, όσο κάνεις ντους!
Μπορείς να καθαρίσεις το ντους όσο πλένεσαι. Ναι, ξέρω πως είναι η ώρα που χαλαρώνεις, αλλά όταν είναι επιτακτική ανάγκη μπορείς να κάνεις και αυτό. Άλλωστε το ζεστό νερό θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις πιο γρήγορα τα σημεία που θέλεις. Και στο σώμα και στο ντους σου!

Είδες; Δεν θέλει κόπο…Θέλει τρόπο!

Διαβάστε ακόμη: 

4 εύκολες συνταγές για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού

Γυμνάσου χορεύοντας και απόλαυσε τα οφέλη του χορού

 

Πηγή: Savoir Ville