Καταρρακωμένη από τον χαμό της φίλης της Ολυμπίας Δουκάκη είναι η διάσημη τραγουδίστρια Σερ.

Οι δύο γυναίκες είχαν συμπρωταγωνιστήσει στη βραβευμένη ρομαντική κομεντί Moonstruck το 1987, όπου η Δουκάκη έπαιζε τη σαρδόνια μεσήλικη μητέρα της ξεροκέφαλης Σερ.

Η Σερ περιγράφει στο Twitter το σύντομο αλλά συγκινητικό τελευταίο διάλογο που είχε με τη φίλη της και τονίζει ότι ακουγόταν αδύναμη, αλλά ευτυχισμένη.

«Έμαθα ότι η Ολυμπία ήταν άρρωστη κι έτσι τηλεφώνησα στην κόρη της και ζήτησα να της μιλήσω. Μου είπε “μπορεί να μην σε ακούει ή να μην σου απαντήσει” και μου την έδωσε στο τηλέφωνο. “Ολυμπία, είμαι η Σερ. Σε αγαπάω”.  Θυμάσαι το Moonstruck, μου είπε “Ω, Σερ σε αγαπάω”. Ακουγόταν αδύναμη αλλά ευτυχισμένη. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε η τραγουδίστρια.

Σε δεύτερο tweet στη μνήμη της Δουκάκη αναφέρει πως ήταν μια εκπληκτική ηθοποιός αλλά και μια αφοσιωμένη σύζυγός.

Η Ολυμπία Δουκάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου το 1987 για τη συμμετοχή της στην ταινία Moonstruck (Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού).

Δίδαξε από το 1965 στο τμήμα New School of Arts του πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκης. Προς τιμήν της δίνεται κάθε χρόνο υποτροφία με το όνομά της σε φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου που σημείωσε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. Είναι ξαδέρφη του Μάικλ Δουκάκης, πολιτικού, υποψήφιου των Δημοκρατικών για την Προεδρία της Αμερικής το 1988.

Το 2020 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ολυμπία" του Χάρη Μαυρομιχάλη το οποίο καταγράφει πτυχές από τη ζωή και τη προσωπικότητα της Ολυμπίας Δουκάκη. Την ίδια χρονιά έλαβε το "Life Achievement Award" στα πλαίσια του 11ου Bridges International Film Festival, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 

Πηγή: skai.gr