Και ενώ περιμένουμε όλοι την παρουσία του «άσωτου ιού», πρίγκιπα Χάρι, στην κηδεία του παππού του το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου, επικρατεί μια σύγχυση αναφορικά με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, και το πόσο καιρό θα πρέπει να καθίσει καραντίνα με βάση το Βρετανικό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με το αυτό, ο Χάρι θα πρέπει όντως να παραμείνει για 10 μέρες σε αυτοπεριορισμό (λήγουν το Σάββατο), τις οποίες διανύει μένοντας στο Frogmore Cottage μέσα στο κάστρο του Windsor.

Ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος να υποβληθεί σε test για Covid πριν πάει στο Λονδίνο και θα περάσει από άλλα δύο, ένα την δεύτερη μέρα διαμονής του, και ένα την ογδόη μέρα.

Αναφορικά με την κηδεία τώρα, ο νόμος ξεκαθαρίζει ότι εκείνος που ταξιδεύει μπορεί να σταματήσει την καραντίνα στην περίπτωση κηδείας αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να δώσει το παρόν άλλο μέλος της οικογένειας. Η οδηγία είναι να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και το άτομο να απομονωθεί και πάλι μετά την κηδεία.

Τί γίνεται με το Frogmore Cottage, αφού ο ίδιος ο Χάρι το είχε παραχωρήσει στην πριγκίπισσα Ευγενία
Όπως όλα δείχνουν ο ίδιος κάνει καραντίνα μαζί τους ( πριγκίπισσα Ευγενία, ο σύζυγός της Jack Brooksbank και ο νεογέννητος γιο τους August), καθώς μεταφέρθηκε απευθείας από το αεροδρόμιο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως, με βάση την «The Sun», ο πρίγκιπας Harry με την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί (αν και δεν ξέρουμε σίγουρα εάν ο πρίγκιπας έχει εμβολιαστεί ή όχι) να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό για 7 μέρες, να κάνει test κορωνοϊού και μετά να μείνει μακριά από εγκύους (όπως και την γυναίκα του) για άλλες 14 μέρες.

Πηγή: Must